facebook
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació.Més informacióAcceptar
Total: 0,00€
Tornar

Rutines per a còlics del lactant

Rutines per a còlics del lactant
Moltes vegades quan parlem amb els papis que estan passant per aquest moment tan dur, sempre els recalco la importància d'establir rutines. El mateix mètode Kusi Wawa és una rutina en si, on després de fer-la servir diversos dies seguits el nadó aquest ja aprèn que aquest li ajuda a sentir-se millor. D'aquesta manera, vam aconseguir que es relaxi més ràpid cada dia.

Però em vaig adonar que molta de la informació que transmetem a les consultes privades no les transmetem al nostre web. Així que avui vaig a parlar-vos de les RUTINES. En majúscula, perquè li poden salvar la vida a més d'un. I per fer-ho ho faré de la manera més personal que se m'acut. Us explicaré la rutina que nosaltres seguíem amb la nostra filla. I a partir d'aquí, espero que puguem donar idees a altres pares de com establir les seves rutines. Vull deixar clar que això és un post personal i que no cal agafar a foc el que diem. Cada família és diferent i les coses que a mi em van funcionar potser no funcionaran per a altres. Però la idea és trobar allò que et va bé i automatitzar.

Quan la meva filla va tenir còlics jo estava gaudint de baixa maternal, de manera que estava tot el dia gaudint d'ella. Ella, era un cas de llibre de còlics. Cada dia començava a plorar entre les 6 i les 7 de la tarda i es podia passar 5 hores plorant. Fins que al final queia rendida d'esgotament (i nosaltres també).

Durant el dia ella dormia molt poquet. Els seus migdiades eren un obrir i tancar d'ulls. Semblava que duraven un segon. Però vaja, que com a molt dormia 20 minuts seguits. Després es despertava i ¡gresca! No suportava el cotxet i el bressol. així que passàvem la major part del dia traginat. D'aquesta manera, ella també estava més tranquil·la i es relaxava. En cas contrari, si no la porteábamos es passava el dia desperta i inquieta. I com tots bé sabem, al contrari que els adults, com pitjor dorm un bebè durant el dia, menys dormirà a la nit. Així que cal intentar que arribin a la nit el més relaxats possible.

Com a mètode preventiu, li fèiem massatges cada dia. Com el moment del dia en què ella estava més tranquil·la era al matí, aquest era el millor moment del dia per a aplicar aquesta rutina. Així que quan la nostra petita es despertava a dinar, li donàvem pit i bibi; i deixàvem passar una horeta. Després entre 10 i 11 ens disposàvem a fer tota la rutina del massatge. En el nostre cas, el moment de la dutxa ens anava bé fer-la a la nit així que el massatge ho fèiem sense haver passat per dutxa. Era una experiència per si sola. Però per exemple, per a aquests nadons que no els agrada la dutxa a la nit. El matí pot ser un bon moment per banyar-los també! No hi ha regles! Aquí les regles les posem nosaltres amb els nostres petits!
A Elisa li anava molt bé a aquesta hora i es quedava tranquil · i s'adormia una mica després. Després, quan es despertava menjàvem i després de dinar aprofitàvem per fer un passejada. Si feia molta calor, ens ho guardàvem per una miqueta més tard en la tarda.

Procuràvem ducharla abans que comencessin els còlics, així que a mitja tarda preparàvem banyet. I després, a la qual s'acostava l'hora 'terrorífica "ja ens preparàvem. Rutina del Mètode Kusi Wawa, pit + bibi i a dormir! Gràcies a la rutina del Mètode Kusi Wawa aconseguíem que es calmés en mitja hora (en comptes de las5 hores que plorava al principi) i, al cap d'un mes més o menys, Elisa ja estava tan acostumada a la rutina que ja no calia ni aplicar el mètode sencer. Amb la caloreta i agafar-la en braços ja es calmava.

Així doncs, si t'interessa i vols conèixer una mica més sobre el mètode Kusi Wawa, visita la nostra web 
O visita la nostra E-shop 

Compartir