facebook
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació.Més informacióAcceptar
Total: 0,00€
Tornar

Vida amb un nadó en doble quarantena.

Vida amb un nadó en doble quarantena.

Si ets de les mares que ha tingut el seu nadó en aquests moments tan estranys. No estàs sola.

D'una banda, anem a posar-li una mica de salsa o humor a l'assumpte: pensa en totes les visites molestes que et vas a estalviar. Ara si o si, no li donaran petons al teu nadó i no tindràs a la teva mare ni al teu sogra dient el mal que estàs fent alguna cosa. Tens l'oportunitat de fer-ho a la teva manera des del principi, sense que ningú et digui el contrari o s'atreveixi a dir-te que ho has de fer de forma diferent.

D'altra banda, entenem que, en realitat, hi ha moltes situacions que poden generar molta ansietat. I és bo que les detectem per intentar trobar-li una cara positiva.

A continuació, vam tractar alguns dels sentiments o aspectes que puguis estar sentint, i mirem de donar-li la volta a la truita

- La solitud. De per si, la quarantena sempre és solitària. És un procés de canvi hormonal brutal i, encara que tinguis a família al teu voltant. Et pots sentir molt sola. Només tu pots lluitar amb això. A aquesta quarantena, a més, li sumes el fet de que no pots sortir de casa. I que ningú no pot venir a veure. Potser et sentis molt més sola. Així que molt de compte. Parla amb la teva parella. Tracta que entengui la situació i que estigui a l'corrent.

- La càrrega de treball. Un nadó sempre comporta una càrrega de treball molt gran. A això, li sumes tota l'organització d'un confinament. Són moltes tasques. Si a més tens un altre fill, et passes el dia recollint. Ara tu no pots ser la porti tota la logística de casa ni l'organització. Això ha de realitzar-lo el altre adult que està a casa. No vulguis abordar-ho tot, perquè acabaràs desbordada i la teva salut mental és el prioritari. Recorda que els baby blues són una realitat i és molt important entre tots intentar minimitzar-los a el màxim perquè no arribin a un nivell perillós.

- El somni. Quan un nadó acaba de néixer, les hores de son són més aviat escasses. El fet de no dormir, no ajuda gaire a la positivitat. Així que, ja se que sona a tòpic i cadascú fa el que pot. Però tracta de dormir quan el nadó dormi. Pren-t'ho més rigorosament. Perquè aquí no hi ha sortides a prendre l'aire per fer-te sentir millor. Dorm el màxim que puguis. Parla amb la teva parella i assegura't que esteu a la mateixa pàgina.

- Lactància. La lactància pot ser molt complicada, sobretot si és la primera vegada. Si tens problemes, pots començar a fer consultes en línia a veure si a través de la pantalla el pots solucionar. Centres de maternitat com Baby Suite By Pau, Mimándome o embarassats segueixen connectats online per ajudar-vos en tot el que sigui possible. Fes servir aquestes plataformes primer. Després, si amb l'atenció en línia no és suficient o necessites visita física, ells mateixos et poden ajudar a dirigir si pots anar als seus centres. O si no vius a la mateixa ciutat, pots trucar al teu Centre d'Atenció Primària per informar-te de com has d'actuar. El més important, no esperar a demanar ajuda. Perquè no vols que la situació es compliqui i hagis de anar a urgències. Els serveis estan tan saturats que no és bo ni per al sistema ni per a tu. Sigues prudent i si veus que alguna cosa no va bé demana ajuda immediata.

- Còlics. Un nadó pot patir còlics. Si tens dubtes que el teu petit pateix de còlics. No ho dubtis, fes el mateix, comença demanant una consulta en línia. Baby suite by Pau atenen tot aquest tipus de consultes. SI veus que la cosa empitjora, el mateix, informa't dels passos a seguir per evitar acudir a urgències. Pensa que el còlic és moltes vegades emocional. Si a casa sentim ansietat, ell va a estar molt més sensible. I el confinament, vulguem o no, ens genera ansietat. Així que procura realitzar molt porteig amb samarretes de porteig o fulards, procura realitzar molt pell amb pell. Procura realitzar massatges i crear rutines. I en el moment que el petit plori, aplica el mètode Kusi Wawa. Amb tots els passos. No t'oblidis de amanyagar bé, de balancejar de cantar. Tot això ajudarà molt a que el teu petit es senti molt molt millor. I que a casa estareu tots molt més relaxats.

- Rutines. Crear rutines serà bàsic en aquests dies. Ajudarà a que el nadó descansi millor. Estigui més relaxat i tot flueixi molt millor. Ara més que mai, no deixis de fer rutines de massatge, de migdiada, de bany. Encara que no ho t'ensabonis, però posar-lo a la banyera amb aigua ajudarà a crear rutina. Tot això serà molt positiu per a canviar d'activitat, considerant que no podem sortir de casa.

- Els germanets i germanetes. Pot ser que moltes de vosaltres, mares, tingueu més germanets grans. Els diferents ritmes, són complicats de gestionar de per si. Però com que a més hem d'estar tancats a casa, pot ser que el major estigui molt més irascible. Procureu dividiu. En aquest moment, la mare, el nounat et necessita molt més temps. Deixa que la teva parella estigui més dedicada a l'major i no et sentis malament per això. Troba el balanç que a tu et fa sentir bé, però sobretot, treu-te de sobre el sentit de culpa per què no l'has de tenir.

- Però el més important, és que et escoltis. Si veus que alguna cosa va malament, comparteix-ho amb la teva parella. No deixis que passi. Demana ajuda sempre que ho necessitis. Esteu a això junts, i junts cal passar-ho el millor que puguis.
Hi ha algun aspecte que creus que ens hem deixat? Comparteix-ho amb nosaltres i estarem encantats d'afegir-ho.

Si t'ha interessat aquest article, potser també t'interessarà:

https://www.kusiwawa.com/gases-bebe-tratamiento-natural

https://www.kusiwawa.com/colicos-del-bebe

https://www.kusiwawa.com/testimonios-wawa-band

https://www.kusiwawa.com/colicos-del-lactante-y-lactancia-materna
Compartir