facebook
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació.Més informacióAcceptar
Total: 0,00€
Tornar

Què he après (per ara) del confinament

Què he après (per ara) del confinament


Després d'aquests llargs dies de confinament, com ja sabeu he estat pensant en moltes coses molt vitals. El confinament (o la retirada casolà) com vulguis dir-li. M'ha remogut per dins. M'ha obligat a parar i pensar en moltes coses.

Què és el que he après, fins ara?
1. A estar més present.
Que moltes vegades ens obliguem a arribar a tot. Que volem fer-ho tot. Però que la majoria d'aquestes vegades el millor és parar. És frenar. És centrar tota la teva atenció a aquella cosa que estàs fent. Per fer-ho bé. Per gaudir-lo. I que si no es fa tot el que volies fer ... és igual. Ja trobaràs un altre moment per fer-ho. La vida és així.

2. El que és realment important.
Estar tancats a casa m'ha fet adonar que no necessitava res més. Irònic veritat? És clar que he trobat a faltar als meus pares, als cosins, a amics ... no diré que no. Però, ¿la veritat més profunda? Que estant amb els meus fills i el meu marit, hi havia prou. Estàvem junts. Estàvem fora de perill. Estàvem bé.

3. La salut
Sovint no li donem importància a la salut i, el Covid 19 ens ha fet veure que la salut és el més important. Seguint el punt anterior. Estàvem bé sent només nosaltres perquè sabia que tots els nostres éssers estimats estaven bé i tenien salut. He de reconèixer que hem tingut sort, perquè hi ha moltes famílies que han hagut de lidiar amb la tristesa de veure 'anar un ésser estimat sense estar al seu costat. Estic segura que és una pena tan gran ... que et fa pesar el cor per molt temps. Ho sento moltíssim si és el teu cas. Em sap greu. No puc dir res més.

4. Les professions més crucials.
Jo crec que amb aquesta crisi ens hem donat tots compte d'aquelles professions que són realment importants. Els metges, infermers ... tot aquell personal relacionat amb la salut. És bàsic cuidar-lo. I és bàsic assegurar que seguim tenint un sistema de salut sa. Els nostres professionals de la salut han demostrat el que és tenir VOCACIÓ. Encara tenint-TOT EN CONTRA. Sense recursos, sense suficients hores de descansos. S'han mantingut a peu de canó. Reflexionem per què hi ha poques professions en què això passi. Quants de nosaltres aniria a l'oficina a treballar si sap que tornarà infectat a casa probablement, i posant en risc a tota la seva família. Són uns veritables herois.

Però també els herois invisibles. Aquells que MAI havíem vist i el coronavirus ens ha fet veure. Caixeres de supermercat, els transportistes, gasolineres .... Sense ells NO HI HA DINAR. I sense menjar, no hi ha vida. Gràcies també per ser-hi. Per obrir cada dia. Per assegurar-vos que tots tenim de tot. També a risc de contagiar i de contagiar a les vostres famílies. Moltes moltíssimes gràcies.

Una altra professió que ara tindrà oportunitat de ser un heroi, seran els mestres. Quan els nostres petits tornin a l'escola, després d'aquesta situació tan particular. La sensibilitat de l'professor pot fer canviar molt la situació. ¿Com es planteja el tema? Espero, en gran manera, que els mestres dediquin el temps necessari a curar ferides. A estar presents. A elevar als nens. El "temari perdut", perdut està. Ja arribarem a això. Ara, perquè els nostres petits creixin i siguin personal feliços i equilibrades, necessitarem de molta ajuda dels nostres mestres. Sens dubte, que la feina principal el fem a casa, però espero que a la tornada a l'escola no ens centrem en recuperar matèria sinó a recuperar cors.

5. Els professionals que han sabut aturar.
També vull fer menció a tots aquests autònoms, que la seva estabilitat financera depèn de treballar, que han decidit parar. Persones que han posat el bé de la comunitat davant del seu benestar financer. Perquè, si no som "professions crucials", cal aturar. Aquestes empreses que, de la mateixa manera, han parat perquè puguin parar els seus treballadors. Si no parar, frenat. Perquè puguin quedar-se a casa. Aquestes decisions els fan, sota el meu punt de vista, herois. Perquè no s'han mirat el melic, sinó el bé comú. Jo ho he viscut en la meva pell i us asseguro que és una decisió DIFÍCIL perquè no saps de què vas a viure el mes que ve. Una decisió que, tinc clar, no ens serà recompensada amb més vendes en el futur. Ni tindrem una ajuda substancial de govern. Companys, som també herois.

6. L'art, la música i l'esport
Si una cosa m'he adonat, és que aquests dies hem viscut de l'art, de la música i l'esport. Tres coses a les que li donem tan poca importància en el nostre dia a dia atrafegat. Aspectes de la nostra educació que desvaloritzem tant ... però que quan les coses es posen "lletges" són en realitat del que vivim. Música pels carrers, dibuixos d'arc de Sant Martí, manualitats, classes virtuals que ens fan moure.

Ja va arribar el moment que els donem la importància que tenen. Que valorem que educar en aquests aspectes és tan (o més) important que les matemàtiques, la llengua, l'anglès. No ho perdem de vista un cop hagi passat tot, per favor.

7. La política.
Una cosa que m'he adonat és de la desconnexió entre la política i la realitat. Mentre teníem polítics dient que tots els centres hospitalaris tenien material, els nostres amics infermers o metges ens feien patir, confirmant que això no era veritat. Hi ha una desconnexió molt clara, això és innegable. 

I aquests són, per ara, les meves reflexions a l'respecte. Com he dit anteriorment, aquesta és la meva opinió personal. No sóc professional, no sóc expert ... només sóc una mare i una dona.

Si vols compartir la seva opinió amb nosaltres dirigeix-te al nostre Instagram. Ens encantarà conèixer la teva opinió.

Si t'ha agradat aquest article, també t'interessarà

https://www.kusiwawa.com/recien-nacido-en-confinamiento-coronavirus

https://www.kusiwawa.com/dos-semanas-confinados

https://www.kusiwawa.com/tres-semanas-confinados-covid19
Compartir