facebook
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació.Més informacióAcceptar
Total: 0,00€
Tornar

Què és el còlic del lactant?

Què és el còlic del lactant?
El còlic del lactant és un trastorn benigne que afecta al voltant d'un 40% dels nadons. Aquests afecten indistintament a nadons a terme o prematurs, raça o sexe.

Fins al dia d'avui, no hi ha hagut cap descobriment en les causes del desenvolupament d'aquest còlic. Molt probablement, pel fet que és un trastorn benigne, que no afecta el desenvolupament dels nadons que ho pateixen. A més, té una durada limitada, habitualment d'uns tres mesos, de manera que per a un període tan curt les grans empreses d'investigació no solen disposar de prou recursos per investigar.

La descripció del que és el còlic del nadó, es manté per més de 40 anys com un bebè que plora més de 3 hores al dia, per més de 3 dies a la setmana, per més de 3 setmanes. El plor sol iniciar a les 2 setmana de vida, i sol durar uns 3 o 4 mesos. El reconeixem perquè són nadons que es posen molt vermells, el plor sembla un crit i estan molt tensos. En el moment de la crisi, aquests realitzen uns moviments molt agressius i nerviosos. Els braços i les cames estan en moviment constant i són molt difícils de calmar.

 Inicialment, es creia que la causa dels còlics del nadó podia eradicar en la maduració del sistema digestiu. Per això inicialment s'estudiava més de prop els nadons prematurs perquè, si creiem que és un problema de maduració digestiva, aquells nadons que neixin abans d'hora tindran més probabilitats de patir de còlics.

Precisament, va ser en observar aquests nadons prematurs que es van adonar que, a part de no tenir major percentatge d'aquests que patien còlics davant els nadons a terme, aquells que sí que patien de còlics el plor començava a les dues setmanes de data de naixement corregida. És a dir, que no iniciaven els còlics a les dues setmanes de néixer com els nadons a terme, sinó que el plor trigava dues setmanes més del que és habitual (a les dues setmanes de la data de terme).

En observar aquesta curiositat, es va obrir la possibilitat que, dit plor, pogués tenir un component més emocional que físic. Amb el que es va obrir la segona possible causa del còlic. El principal precursor d'aquest corrent va ser Dr Harvey Karp, que va definir que els nounats humans requereixen d'un quart trimestre de gestació extrauterina. Dr Karp ens explica que l'ésser humà necessita viure tres mesos, fora de l'úter, recreant les sensacions que tenia quan estava dins d'ell. És precisament per aquesta raó que va veure que en les cultures en les que els nadons eren traginats constantment, acompanyats i alletats sense horaris, els còlics eren menys freqüents.

Partint d'aquesta base, Dr Karp ens proposa un seguit d'accions amb el nadó que recreen les sensacions que aquest tenia a l'úter com a solució al còlic del nadó. Un cop aquest trenca en plor, el arrullamos bé, l'agafem en braços, la qual balanceamos, li fem un soroll blanc i li oferim succió.

Paral·lelament als descobriments d'aquest doctor, apareixen també altres estudis que pretenen demostrar que, efectivament, el còlic del lactant és un trastorn completament emocional. Va ser precisament l'American Academy of Pediatrics qui va impulsar aquests estudis, on es demostrava que si oferíem confort als nadons que patien de còlics, i aquests et acceptaven el confort, el plor cessava de forma automàtica.

Si t'interessa el tema, pots llegir més aquí (https://www.kusiwawa.com/el-factor-emocional-del-colico-del-lactante)

També es van realitzar estudis sobre el port i, com augmentar el nombre d'hores que el nadó és portat carregat redueix considerablement (en un 40%) el plor. Si vols llegir més sobre això visita aquest link (https://www.kusiwawa.com/estudio-dice-portear-reduce-el-llanto-)

Així que, avui dia, ja reconeixem que el còlic del lactant no tan sols té un component físic, sinó que és en gran part emocional. I dit això, el nou dilema que sorgia va ser si era possible que el trastorn emocional del nadó pogués provocar el dolor físic abdominal. Nombrosos estudis realitzats amb nens grans han comprovat que un estat d'ansietat o nerviosisme pot provocar dolors abdominals. Principalment, a causa de la pressió constant que els músculs exerceixen sobre l'estómac. Per tant, arriba un moment en què ens preguntem qui va ser primer l'ou o la gallina. ¿El dolor abdominal del còlic causa un estat de desesperació emocional del nostre nadó? O és aquesta desesperació que provoca el malestar abdominal? En definitiva, és una pregunta que ens podem fer per molt temps a causa de la complexitat d'obtenir informació / resposta dels nostres nadons, que són tan petits.

Però això no és tot. Un últim estudi, on s'estudiava l'historial dels progenitors dels nadons que patien de còlics; es va descobrir que hi havia una alta correlació entre nadons amb còlics i progenitors amb migranyes. Amb la qual cosa, s'ha obert una nova porta completament nova. És possible que el còlic del lactant sigui un principi de migranya? Explicaria clarament la desesperació que pateixen, ja que és un dolor molt intens.
Si vols llegir més sobre aquest tema, visita aquest article: https://www.kusiwawa.com/los-colicos-un-principio-de-migrana

Precisament per això, en Kusi Wawa entenem que el còlic pot aparèixer per tantes raons diferents que moltes vegades intentar encasellar-amb un "culpable" és una mica absurd (i alhora poc productiu).

Per aquesta raó, el nostre mètode tracta d'alleujar el còlic de forma natural. Perquè pugui millorar els seus símptomes amb el simple contacte i l'alleujament natural de la termoteràpia.

El Mètode Kusi Wawa consta de dues parts molt importants:
- L'alleujament del dolor físic mitjançant l'aplicació de termoteràpia, que vam aconseguir gràcies a la nostra Wawa Band. Aquesta ha estat creada i patentada per aconseguir els millors efectes de manera SEGURA i RÀPIDA. És la forma més efectiva d'actuar en un moment de crisi com és el moment en què trenquen en plor.
- Oferim el suport emocional que necessita per acabar de tranquil·litzar-se. El arrullamos perquè se senti segur, l'agafem en braços, la qual balanceamos, fem sorolls relaxants i li oferim la succió.
Si et interessaria conèixer més sobre el nostre mètode, visita'ns aquí: https://www.kusiwawa.com/gases-bebe-tratamiento-natural

Molts pares ho han posat a prova ja. A continuació incloem una sèrie de vídeos de com ells utilitzen el nostre mètode per calmar als seus nadons.
https://www.youtube.com/watch?v=IqO3Sj-HYMs 

https://www.youtube.com/watch?v=Y_whTtKplUo

https://www.youtube.com/watch?v=JU8TFB8TcGg

https://www.kusiwawa.com/wawa-users-esSi t'ha interessat aquest article, et poden interessar també:

https://www.kusiwawa.com/organiza-tu-dia-para-que-tu-bebe-no-tenga-colicos

 

https://www.kusiwawa.com/masajes-anti-colicos

 

https://www.kusiwawa.com/remedio-colicos-del-lactante-metodo-kusi-wawa-en-info-matronas

 

https://www.kusiwawa.com/como-ayudar-a-dormir-un-bebe-con-colicos

 

https://www.kusiwawa.com/colicos-del-lactante-y-bebes-prematuros

 

https://www.kusiwawa.com/wawa-bandCompartir