facebook
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació.Més informacióAcceptar
Total: 0,00€
Tornar

Quant temps duren els còlics del lactant

Quant temps duren els còlics del lactant

Quant temps duren els còlics del lactant.

 

El còlic del lactant és un trastorn benigne que passa en els nadons més petits, just després de néixer. Es diu que un nadó pateix de còlics quan plora més de 3 hores al dia, per més de 3 dies a la setmana, i per més de 3 setmanes.
Poden començar al voltant de les 2 setmanes de vida i es pot allargar fins als 4 mesos.
Quan els nostres petits pateixen de còlics, són tan petits que moltes vegades resulta molt difícil definir exactament per què plora el nadó. Sempre cal acudir al teu centre de salut per confirmar que no sigui res greu. Però si et confirmen que són còlics, poden ser provocats per diverses raons.

La raó que desencadeni el plor pot ser diverses:

- Dolor intestinal
- Immaduresa intestinal (que provoca dolor)
- Gasos
- Reflux
- Manca de contacte
- Falta de seguretat
- Alguns estudis fins i tot demostren que hi pot haver un link entre els còlics i la migranya

La majoria de vegades, sol ser una barreja de diverses.

Dr Harvey Karp explica en la seva teoria que els nounats, en realitat, haurien de passar 3 mesos més en el ventre de la mare. Però com els nostres cervells estan tan evolucionats, faria que els nounats fossin tan grans que no podrien sortir de la mare (o no sobrevirían). Pel que, com el cos és savi, fa que els nadó neixin abans. Però, què implica això? Que hem de tenir en compte que quan neixen els nostres fills necessiten 3 mesos més de exterogestación. Amb això, explica per què els nadons necessiten estar en contacte constant amb els seus pares, estar ben acaronats i amb el balanceig del moviment de la mare. És la raó més emocional del còlic. La que moltes vegades oblidem i no tenim en compte i només ens fixem en la part del dolor intestinal.

Aquesta explicació també explica el temps que sol durar els còlics. Sol coincidir amb el trimestre addicional que necessiten els nostres nadons.

És per això que és tan important mantenir als nostres nounats a prop. I les camises de porteig són una forma pràctica i meravellosa de fer-ho.

Alhora, també precisament per aquesta raó el Mètode Kusi Wawa els relaxa tant. Perquè a part d'aportar-los calor que els alleuja els potencials dolors intestinals, els relaxa i els arrullamos bé perquè se sentin protegits i recollits. La combinació de tots aquests aspectes ajuda a que el nostre nadó se senti bé i deixi de plorar.

Si t'interessa aquest tema, també t'interessaran aquests articles:


https://www.kusiwawa.com/la-teoria-de-dr-karp

https://www.kusiwawa.com/el-cuarto-trimestre

Publicat per:

Compartir