facebook
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació.Més informacióAcceptar
Total: 0,00€
Tornar

Quan comencen els còlics del nadó?

Quan comencen els còlics del nadó?

Els còlics del lactant és un trastorn benigne que pateixen al voltant del 40% dels nounats. Diem que és benigne per què els nadons pugen de pes, estan sans i no és una cosa que posi en perill el futur del nadó. No obstant això, és una situació que fa patir molt als pares perquè poden detectar el dolor al plor del seu nadó. Com a pares, l'únic que volem és ajudar els nostres fills a que no hagin de patir i, en definitiva, és un impuls natural.

 

La definició científica del còlic és: episodis de plor intens i inconsolable que solen aparèixer a la tarda-nit, acompanyats de moviments de encongiment de les cames i envermelliment de la pell, que no tenen per què ser diaris, però que ocorren almenys 2-3 vegades a la setmana i durant diverses setmanes. Wessel, va definir que era còlics si ploraven més de 3h al dia, per més de 3 dies a la setmana per més de 3 setmanes.
Una cosa curiosa del còlic és el període de temps en què es desenvolupa. El còlic sol ser molt limitat en el temps i sol començar a les dues setmanes de vides. Es pot allargar entre tres o quatre mesos.
Cada nadó és diferent i sempre hi pot haver una excepció. Però, s'ha comprovat que els nadons que pateixen de còlic solen trigar unes dues setmanes de vida a presentar el trastorn. De fet, en el cas de nadons prematurs, els còlics solen començar a les dues setmanes de vida corregida també.
Hi ha diversos corrents que tracten d'explicar per què apareixen els còlics i que tractarien de donar sentit a l'espera de la seva aparició a les dues setmanes de vida. Cerca algunes d'elles en els següents posts:

https://www.kusiwawa.com/colicos-del-lactante-y-prematuros

https://www.kusiwawa.com/migrana-y-colicos

https://www.kusiwawa.com/que-es-el-colico-del-lactante

https://www.kusiwawa.com/el-factor-emocional-del-colico-del-lactante

https://www.kusiwawa.com/el-cuarto-trimestre

Publicat per:

Compartir