facebook
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació.Més informacióAcceptar
Total: 0,00€
Tornar

Organitza el teu dia perquè el teu nadó no tingui còlics

Organitza el teu dia perquè el teu nadó no tingui còlics

Avui dia, entenem que el còlic és probablement un cúmul de moltes condicions que s'ajunten a la vegada i tenen unes conseqüències. De vegades, el còlic pot ser iniciat per una situació de gasos. Una altra vegada, pot ser la necessitat del petit de sentir al teu costat. Altres vegades pot sentir-se sobre estimulat. Hi ha molts elements que entren en joc quan estem parlant de còlics.

És per això, que entenem que, si estructurem el dia d'una forma en que faciliti la relaxació del teu nadó. Aquest tindrà menys disposició a tenir un atac de còlics. Cal entendre bé que si organitzes al peu de la lletra el teu dia seguint les instruccions d'aquest article, no està assegurat que no vagi a tenir còlics. Anem a ajudar-lo a que siguin menys forts. O intentarem evitar-los. Però cada nadó és diferent. Cal trobar aquelles coses que els relaxen. Aquelles coses que ajuden a TU BEBÉ.

El més important de tot. Cal crear una rutina. Els nadons solen sentir-se més còmodes i tranquils si poden anticipar el que vindrà. Crea una rutina en despertar. Potser canta-li sempre la mateixa cançó. Defineix més o menys un rang horari on vols que es dutxi. Troba una hora en què el nadó estigui relaxat i receptiu, i realitza el massatge per a nadons. Acostuma a dormir migdiades? Tracta de que més o menys sempre sigui en un mateix rang horari. Cada nadó és diferent i tindrà uns hàbits o altres. Observa'l. Mira-ho. Conócele i adapta l'horari al que a ell i a tu us va millor.

El massatge. Super important. Ja ho hem esmentat en el paràgraf anterior, però cal remarcar-ho. MAI facis el massatge quan el nadó està nerviós o plorant. Practicar el massatge en aquell moment no li va a beneficiar en absolut. El primer que vas a aconseguir és que el nadó li agafi mania al massatge. I en estar en tensió, tampoc aconseguiràs que el nadó expulsi cap gas. El massatge hem de realitzar-ho en un moment del dia en què el teu nadó aquest TRANQUIL, RELAXAT i RECEPTIU. Observa'l. Mira bé quin seria el millor moment.

Fortea. El porteig ajuda molt a relaxar als nostres petits i fer-los sentir segurs. Fortea tant de temps com puguis. Com més portees, més relaxat arribarà el teu nadó a la nit. I recorda, com millor dormi durant el dia, millor dormirà a la nit.

Migdiades. Observa si el teu bebè sol fer migdiades i si solen ser en rangs horaris concrets. Si veus que hi ha una tendència ... poténciala! Anticipa't al seu somni i quant arribi el moment porta-ho a una zona tranquil·la, sense gaire llum ni soroll. Ajuda-li a que s'adormi bé i que estigui relaxat.

Dutxa. La dutxa pot ser un bon moment per crear una rutina per anar a dormir. ATENCIÓ! Però això només és cert si el teu bebè es relaxa amb la dutxa. Alguns nadons els excita i els dóna ganes de jugar. Si aquest és el cas del teu nadó ... canvia l'horari! No li dutxes a la nit perquè després encara li costarà més adormir-se. Dúchale al matí.

En cas que a la nit el teu nadó trenqui en plor. Tens la millor rutina per alleujar el còlic del lactant. Utilitza el Mètode Kusi Wawa per ajudar a relaxar-lo i que deixi de plorar. La combinació de caloreta a la panxeta i els braços de la mare i el pare aconseguiran que el teu petit es relaxi i s'acabi dormint.

Si vols conèixer més sobre el Mètode Kusi Wawa, trobaràs un vídeo explicatiu aquí.
Compartir