facebook
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació.Més informacióAcceptar
Total: 0,00€
Tornar

ATENCIÓ amb els medicaments per còlics

ATENCIÓ amb els medicaments per còlics
Fa uns mesos vam tenir una notícia que va cridar moltíssim l'atenció. Un medicament que estaven comercialitzant per al còlic del lactant que va ser retirat del mercat. Es deia APOTRECOL i alguns nadons van tenir una reacció al·lèrgica a un dels seus components, resultant en un ingrés d'urgència.
El període de vida en què el nounat pateix de còlics és molt d'hora. Pot començar a les dues setmanes de vida i dura fins als 4 mesos. Més o menys. Precisament per aquesta raó, hem d'anar amb molt de cuideu amb què administrem als nostres petits. No és el mateix tractar una sintología així amb un remei natural que amb medicaments.

Cal tenir en compte que el còlic és un trastorn benigne, que no perjudica a la salut del nadó de forma directa i hem de sospesar molt bé els riscos que prenem amb ells.
Qualsevol medicament té subjecte unes possibles contraindicacions. I sempre va molt ben marcat en el full d'instruccions. Això és així per a qualsevol medicament i, ho hem de tenir molt clar a l'hora de prendre la decisió de subministrarlo. Precisament per això, quan la nostra petita patia de còlics vam decidir que el risc de subministrar medicament a un nounat era massa alt. Recordeu que el còlic és un trastorn benigne, és a dir, que, encara que fa patir molt els nadons que ho pateixen són nadons sans i que creixen bé. Pel que volíem trobar una solució que ens garantís que no hi havia contraindicacions. Amb tot això en ment, i tenint en compte la complexitat del còlic ... vam donar amb el Mètode Kusi Wawa que tots coneixem.

Quines alternatives naturals hi ha a l'còlic?
Moltes vegades, quan les mamis parlen de còlics, el primer que es recomana és donar-los als menuts un te d'anís. Per més natural que sembli, cal tenir en compte que està més contraindicat que els medicaments. Tenim un article on parlem específicament d'això que adjuntarem al final del post per si t'interessa llegir-lo. En ell parlem d'un estudi que surt de l'Hospital de la Pau a Madrid, on es va fer un estudi dels nadons que venien amb epilèpsies i altres símptomes per haver pres aquest producte. No és per res recomanable.
Alhora, hi ha una sèrie d'infusions que ja vénen trobes que també es recomanen molt, però molt de compte perquè aquestes són més aviat un placebo. El 90% d'aquestes infusions és sucre, de manera que és molt poc recomanable subministrarlo als nadons.
Per a nosaltres, les millors teràpies per ajudar el nadó a aquesta època són aquelles que l'ajuden de forma no intrusiva. Et esmentem a continuació algunes d'elles:

- Porteig. Traginar està demostrat que relaxa al nadó i l'ajuda a dormir durant el dia. La calor, el contacte i el balanceig són una combinació infal·lible. Traginar el màxim que puguis durant el dia ajuda a alleujar-los.

- Massatges. Els massatges són una forma fantàstica de fomentar la relació amb el teu nadó. A més d'ajudar a expulsar gasos i afavorir el trànsit intestinal. Els nadons estan més relaxats i afavoreix el seu somni.

- Mètode Kusi Wawa. El mètode Kusi Wawa combina la termoteràpia per alleujar els dolors intestinals i afavorir l'expulsió de gasos, amb el contacte amb mare i pare per ajudar a relaxar-lo. La combinació de tots dos aspectes ajuda a relaxar als nadons quan estan en ple plor. És un mètode per alleujar als petits en el moment que estan plorant, la qual cosa es converteix en l'única eina que podem utilitzar quan els nostres petits estan en ple plor.

Finalment, remarcar que en cap cas quan el nadó estigui en ple atac de còlics hem subministrarle Apiretal. Sobre medicar al petit amb aquest medicament pot afavorir que en un futur no sigui tan efectiu i, realment, el apiretal no té cap funció a l'hora d'ajudar a eliminar els còlics.

Si t'ha agradat aquest article, també t'agradarà:
https://www.kusiwawa.com/anis-estrellado-y-colicos
https://www.kusiwawa.com/el-azucar-oculto-en-productos-anticolicos-para-bebes
https://www.kusiwawa.com/organiza-tu-dia-para-que-tu-bebe-no-tenga-colicos
https://www.kusiwawa.com/el-metodo-kusi-wawa-y-el-porteo-para-aliviar-los-colicos-del-lactante
https://www.kusiwawa.com/masajes-anti-colicos
https://www.kusiwawa.com/rutinas-para-colicos-del-lactante
Compartir