facebook
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació.Més informacióAcceptar
Total: 0,00€
Tornar

La Segona Maternitat

La Segona Maternitat

Com totes sabeu, Kusi Wawa neix de la nostra experiència personal amb la nostra primera filla. I avui en dia, la vida ens ha regalat de nou l'alegria d'ampliar la nostra família. Estem esperant el nostre segon nadó, i no podríem estar més feliços.

Així que avui, no dedicarem el post sobre còlics ni gasos. Senzillament esperarem que el segon no en tingui, i si els té, estem més que preparats per a això 😊 Avui parlarem de la nostra experiència personal i en aquestes petites diferències entre el primer embaràs i el segon.

Sens dubte, la primera i que més es nota és el temps. O la dedicació que li pots donar a aquest segon embaràs. Encara recordo les meves llargues caminades quan estava embarassada de la primera, les meves migdiades ... Aquest segon embaràs? També camino, però tornant de l'escola amb la meva filla. Migdiades, si puc les faig... que ja estic molt avançada! Però no sempre hi ha temps. I no és qüestió de no haver-hi temps, és qüestió de voler estar present quan el meva petita torna de l'escola. Perquè ara ja no només tens una panxeta per la qual "preocupar-te", ara ja en tens una petita que està vivint aquesta experiència al teu costat. I t'asseguro que no hi ha res més bonic que veure com viu l'embaràs amb aquesta tendresa, amb aquesta il.lusió amb aquesta curiositat. És ÚNIC.

Una de les coses amb les que més riem amb el meu marit, són "Les fotos!" La quantitat de fotos que teníem amb la primera. Cada setmana fèiem una foto de la panxa ... tot el temps que dediquem a immortalitzar cada segon. Amb el segon, pobre, són fotos robades. Fotos de família, amb tots. Precioses, però res a veure amb la quantitat de fotos que vam fer amb la primera.

De la mateixa manera, encara que no tinguis tant de temps per a aquest segon embaràs, sí que és veritat que el gaudeixes d'una altra manera. Tot i que cada embaràs és diferent, et recordes d'aquelles coses que més vas gaudir el primer cop i les gaudeixes molt més la segona vegada. Agafes l'embaràs amb una perspectiva i tranquil·litat que no tens amb el primer.

I què dir de la preparació al part? Aquesta segona vegada s'agafa amb una altra perspectiva. La primera vegada no saps molt bé què necessites i que no ... així que habitualment sobrecarregues. La segona vegada, ja saps el que et caldrà. Així que et limites a preparar el que realment necessites. El procés és molt més tranquil i tu com mare et sents més segura.

I un cop neixi? De la mateixa manera que la preparació al part la vius amb més tranquil·litat, la preparació al puerperi et sents igual. Tens molt clar com ho vols enfocar. Has reconegut els encerts i els errors de l'experiència anterior, i et prepares de la manera que tu vols tenir-lo. El que diu el teu entorn (ja que si una cosa defineix la maternitat, és que tothom opina) ja té menys importància perquè aquest cop, ja sí saps el que ve. Evidentment que cada cas és diferent i cal estar preparat per a sorpreses. Però, en general, saps molt bé a on vols anar a parar i el que opina el teu entorn té molta menys importància. Aquest cop, ho feràs a la teva manera.

Nosaltres ens trobem ara en la dolça espera, a setmanes de conèixer el nostre fill. I esperem poder gaudir de la seva arribada tant com es mereix. Per què no hi ha res més bonic que rebre un nadó a la família.

Si t'ha agradat aquest article, potser també t'interessarà:

https://www.kusiwawa.com/nos-hicieron-creer

https://www.kusiwawa.com/la-alegria-de-ser-uno-mas

https://www.kusiwawa.com/la-mama-perfecta

https://www.kusiwawa.com/el-corre-corre-de-la-conciliacion

Compartir