facebook
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació.Més informacióAcceptar
Total: 0,00€
Tornar

Gelosia entre germans

Gelosia entre germans


Avui donem pas a un nou post molt personal. Com molts ja sabreu, fa relativament poc vam ampliar la família. Amb l'arribada del nostre nadó, van venir moltes novetats. Per a mi, va anar un postpart meravellós. Molt més físic que el primer, però infinitament millor emocionalment.

Com ja hem dit en anteriors posts, l'experiència és un grau. I amb ella, aprens a agafar-te la maternitat amb més serenitat per què tens la certesa del que realment és important per a tu i per al teu nadó.

No obstant això, amb aquesta bimaternitat, era mare primerenca en un altre aspecte: la gelosia. I, realment, ha estat un tema que ens ha tocat fort. Et prepares, ho llegeixes i al principi tot absolutament tot va com la seda. Principalment perquè el propi nadó és novetat. El teu primer fill o filla està encantat, amb moltes ganes de descobrir-ho tot. T'ajuda, s'implica ... el impliques en tot. I ella feliç! Però ... oh no! Va arribar un dia que ella va decidir que ja no volia ajudar més.

Com a bona "mare primerenca" que sóc ni vaig saber que això podria ser un risc. Al contrari, vaig pensar: mira que bé. Ja està totalment superat i ara fins i tot li "cansa" ajudar. En fi, en poc temps, la petita / gran de casa va començar a fer el tonto. De manera fulminant, va deixar de menjar i qualsevol cosa que jo li deia era: NO! Van tornar rebequeries, males cares constantment amb mi i, bé, una mica d'apatia cap al seu germanet.
En el propi col·legi es van adonar que anava amb menys ganes, que estava despistada. Que no atenia al que els mestres deien. Vaja panorama! Jo, us podeu imaginar, trencada per dins. La meva filla no em vol ni veure. De tant en tant em deixava anar: ¿una altra vegada teta mama? I si ... clar. El petit passava molt temps sobre de meu, per què ho necessitava.

I, què vam fer? Abans de res voldria aclarir que per a res considero que està superat. És un procés ... i poc a poc ha millorat. Però sóc conscient que això és una cosa que haurem d'anar cuidant dia a dia.
També cal comentar que nosaltres trobem la nostra solució, considerant les nostres rutines, hàbits i gustos. Però que això no té perquè funcionar a tot el món. Senzillament volia compartir amb vosaltres la nostra experiència.
Per tractar de donar-li una volta a la situació, vam fer el següent:
- Com que jo dormia poc a la nit perquè el petit es passava tota la nit al pit, el pare portava a la gran a l'escola. En aquest moment, la major va començar fins i tot a plorar que no volia anar a l'escola i en una de les crisis "se li va escapar" que no volia anar perquè jo em quedava a casa amb el petit i ella també es volia quedar. Així que, encara que per a mi era més còmode que papi la portés a l'escola i jo la recollís, vam haver de canviar rutines i jo ara la porto i la recullo. Ara, ja accepta que alguns dies, si jo no hi vaig, la pot portar algú més. En l'època de crisi, ni això acceptava.
- A la tarda anava una estona a parc amb la gran perquè jugués amb els amics. Jo interpretava que això li anava bé perquè així es desfogava. Però, res més lluny de la realitat. A ella la "estressava" molt més arribar a casa i haver d'anar directa a la dutxa, menjar i dormir. Així que canviem el parc per temps de joc a casa. Arriba, juga una estona amb mi o amb papi i el petit. I al cap d'una estoneta, ¡a dutxar!
- A tots dos els encanta la dutxa. És un moment que sempre hem gaudit i, des de llavors vaig decidir dutxar-junts. Per fer d'aquest moment màgic per a tots dos, un moment compartit. Ara s'ho passen "teta" jugant junts a la dutxa. Això sí, com queda la dutxa!
- El sopar, va ser un dels moments més estressants de tota aquesta situació. La nostra filla es va negar a menjar. Va deixar de menjar. No volia res. Cada nit era una baralla per aconseguir que mengés un tros de peix, de verdura o de carn. Nit rere nit, no menjava. Van passar setmanes i, us podeu imaginar l'angoixa que sentíem cada vegada que s'acostava el sopar. Així que vam canviar l'enfocament. Li vam dir que si no volia menjar no passava res, però que no podia aixecar-se de la taula. Aquest era el temps dedicat a menjar i havia de passar tot el temps que nosaltres menjàvem, asseguda allà. En fer-conscient que era un moment important, i que en definitiva ella tenia opció d'escollir si menjar o no, va ser un canvi automàtic. Va començar a menjar. Poc, gens extravagant. Però almenys ja menjava.
Així que, aquesta és la situació en què ens trobem ara. Hem tornat a una "seminormalitat", on som molt conscients que això és un procés i com tot procés pot haver anades i vingudes. Amb la qual cosa ens mantenim alerta i 'disposats a repartir mims per tot arreu!


Compartir