facebook
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació.Més informacióAcceptar
Total: 0,00€
Tornar

Fumar i còlics del lactant

Fumar i còlics del lactant
Sí senyors, avui parlarem de la relació que hi ha entre fumar i el còlic del lactant.

En una investigació realitzada per Edmond D. Shenassa i Mary- Jean Brown de la Universitat de Brown i Harvard (USA) el 2004, es va trobar una relació directa entre el consum de tabac i el còlic del lactant. Els fills de les mares que van fumar durant l'embaràs o durant la lactància, tenien un 40% més de probabilitats de patir de còlics.

Però no només en el cas de les mares. Si hi havia pares que fumessin al voltant de la mare (encara que ella no fumés) també afectava de la mateixa manera que si la mare hagués fumat directament. Pel que, l'ambient on es troba el nadó és molt important. Tots sabem avui dia que fumar no és bo per a la salut, i que cal intentar evitar exposar als nadons al fum del tabac per què probablement els afecta en molta major mesura que a nosaltres.

La raó exacta de perquè el tabac pot afectar el nadó encara no se sap al 100% però s'intueix que té a veure amb la nicotina. La nicotina incrementa els nivells d'una proteïna anomenada motilina. Aquesta proteïna està involucrada en el control de l'activitat intestinal. S'ha comprovat que uns nivells alts de motilina resulta en major risc de còlics del lactant.

La conclusió de l'estudi, ja us la podeu imaginar: "Recomanació: No fumar. A llarg termini millora la qualitat de vida de l'adult, i aquest estudi és només una raó més per deixar de fer-ho ".

Podem trobar l'estudi complet a la pàgina de Pediatrics on es va publicar l'estudi original.

Si el teu nadó pateix de còlics i vols coneixer com ajudar-lo, no deixis de llegir aquests posts:

http://www.kusiwawa.com/como-puede-ayudar-el-calor-a-un-bebe-que-sufre-de-colicos-del-lactante

http://www.kusiwawa.com/como-actuar-en-caso-que-tu-bebe-sufra-de-colicos-del-lactante

o descubreix les particularitats de la Wawa bandWEB-O-PAEDIA:

http://www.elmundo.es/salud/2004/589/1097272809.html

http://pediatrics.aappublications.org/content/early/2012/02/15/peds.2011-2281

https://consumer.healthday.com/kids-health-information-23/kids-ailments-health-news-434/las-madres-recientes-que-fuman-tienen-beb-eacute-s-con-c-oacute-licos-521580.htmlCompartir