facebook
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació.Més informacióAcceptar
Total: 0,00€
Tornar

L'empoderament de la maternitat

L'empoderament de la maternitat

Des de fa molt de temps que la maternitat s'havia dibuixat com a pura tendresa. A causa d'això, s'ha creat una idea equivocada del que és ser mare. Sí que és tendresa, però jo personalment crec que mai havia estat tan fort com ara (que sóc mare). Avui dia ja moltes expliquem i compartim aquestes reflexions, de manera que no sóc la primera ni seré l'última. Però, sí que és veritat que de vegades arribem a la maternitat amb idees equivocades del que serà. Amb una idealització d'aquesta que no correspon a la realitat.

I no és que tot el que diguin no sigui cert, sinó que sí que ho és, però no el 100% del temps. És a dir, la maternitat és tendresa. És pura tendresa! Quan veus al teu fill per primera vegada, quan ho agafes en braços, quan li dones pit. No hi ha res més tendre que això. Però evidentment no és totes les hores del dia. Són moments. Perquè després, en altres moments tens molta son, o fins i tot et fa mal tot. O et sents trist perquè hormonalment vius en uns cavallets. O el nadó plora i el teu et mors per dins. I l'important de tot això és que hem de ser forts, entendre la realitat com és, perquè els moments tan tendres, tan feliços puguem gaudir-los al màxim.
Quan parlem d'apoderament, jo entenc que estem parlant d'això. Estem definint les nostres regles. I tot això comença en l'embaràs. Som forts, som intel·ligents i podem decidir. Hem accedir a tota la informació que necessitem per prendre les nostres millors decisions. Hem de permetre'ns fer les coses a la nostra manera, el que ens va a fer feliços. I, sens dubte, l'entorn hauria respetárnoslo.
Què passa un cop neix el nadó. Sens dubte, passeu a ser un més. Una petita personeta, que acaba de néixer; amb les seves necessitats, les seves pors ... i sí, és un canvi brutal. Tots us heu d'acostumar a la nova rutina. Però si jo us hagués de donar un consell us diria que penseu bé com voleu que sigui aquesta rutina i penseu bé on voleu tenir ajuda i on no. Feu-ho a la vostra manera. Heu de ser vosaltres les que marqueu el compàs ... perquè només vosaltres sabeu el que necessiteu i només vosaltres tindreu l'instint. Està clar que les mares que ja hem tingut un fill abans cada vegada tenim més clar això i ho apliquem molt més. Doncs l'experiència és un grau, és clar.
Inclou a la teva parella. Inclou-molt. Explica-què necessites d'ell o ella. Que sàpiga el que realment necessites. Però, si ell o ella no pot ajudar en alguna cosa que tu necessites, no ho assumeixis. Demana ajuda. Demana ajuda a un professional. Per exemple, si tens problemes amb la lactància, acudeix a un professional de la lactància. Si el nadó plora i pots ajudar a alleujar-, fes-ho. Si et trobes malament, acudeix al teu metge de capçalera. En fi, coses tan bàsiques que desenvolupes en el dia a dia però que quan entren dins el prisma de la maternitat; com vam passar a segon pla, no fem.
Inclou a la teva família, però tingues en compte que les regles les poses tu. No deixis que ningú et digui què has de fer ni com fer-ho. Això només et provocarà baralles entre la parella (per què no ets tu) i molt malestar intern. Deixa clar el que vols i com vols fer-ho. De vegades, és un dels punts que més costa. Però, igual que amb la teva parella, has de portar les regnes tu de com vas a maternar.

Munta't la tornada a la feina el millor que puguis. Sense comissions de consciència. Fes-ho el millor que puguis per què ara el teu petit et necessita. Quan sigui gran, et seguirà necessitant, però sense tanta intensitat. Així que aprofita aquest moment ara. Perquè a part de necessitar-ells, tu ho necessites també. El temps vola. De veritat. Tot i que els dies semblin llargs i les nits eternes; el temps vola. I en dos dies el teu nadó serà un nen més. I començarà el cole. Així que viu-lo com tu vulguis i gaudeix-molt. Perquè això serà el que portaràs al cor la resta de la teva vida.
I ajuda't. Ajuda't a estar en una situació en què puguis gaudir de tot amb tota la seva intensitat. Permet-viure-ho al 100%, sense pors. Fes fotos. Moltes fotos! No saps les vegades que les tornaràs a mirar i no et creuràs el petit que era (i el jove que et veus tu! Jeje). La vida és meravellosa, i cal saber viure-la. De la mateixa manera, planifica i viu LA TEVA MATERNITAT.

www.kusiwawa.com
Compartir