facebook
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació.Més informacióAcceptar
Total: 0,00€
Tornar

El millor i el pitjor de les persones en el confinament per Covid 19

El millor i el pitjor de les persones en el confinament per Covid 19


Si senyors, avui venim amb noves reflexions sobre el confinament. I, com cada setmana, avui plasmo en aquestes línies reflexions que m'he fet al llarg d'aquests dies. No són una veritat absoluta. Per res. Tampoc pretenen ser-ho. Només deixo plasmat la meva visió al llarg d'aquestes setmanes que van passant i entenc que hi haurà aspectes amb els que puguis compartir la seva opinió amb mi i altres amb els que no.

Una de les coses que més he estat reflexionant aquests dies és que aquests moments de crisi treuen a la llum "el millor i el pitjor de les persones". I això és així. És una realitat.

Hem vist com empreses com Baby suite han començat a treure contingut de qualitat de manteniment esportiu per a embarassades de forma totalment gratuïta. Hem vist com Green córners donava punt i a part a la seva producció per produir mascaretes. Com altres mompreneurs com Minishuu donaven un% de les seves vendes a projectes d'ajuda a l'coronavirus. I nosaltres també hem produït mascaretes per a l'hospital local on ens trobem.

La comunitat virtual s'ha omplert de propostes d'entreteniment per a adults i per a nens. Les grans editorials compartint les seves revistes virtuals gratuïtament. S'han mostrat grans senyals de solidaritat. Amics que coneixem que alegren l'hora de l'vermut a tots els seus veïns amb cançons "de terrassa". I això és meravellós. Això et fa alegrar el cor.

L'alegria virtual es comparteix i corre s'estén per tot el món. Però, saps què m'ha cridat l'atenció? Que la globalització és real i molt bonica quan tot va bé. Però quan les coses van malament ... on mirem? A casa. M'explico. La majoria dels projectes de donacions solidàries que s'han dut a terme, s'han realitzat en projectes propers. És a dir, nosaltres, hem donat mascaretes a l'hospital de la nostra zona. Primer perquè és on som físicament i és on podem col·laborar. Però el mateix passa amb grans donacions. Amancio Ortega, un dels homes més rics de món, ¿a quin país a donat els seus esforços? Espanya. I no és una crítica, perquè per a mi és el més normal. Perquè en realitat on vivim és on tenim les nostres arrels, on coneixem a la major part de gent, és, en realitat, el que ens importa i on volem ajudar. Però, no cal oblidar que això és una crisi GLOBAL. Que afecta a tot el món. I les solucions, probablement hauran de ser globals. ¿Serem capaços de gestionar els nostres instints més profunds per tenir una visió global? No ho sé. No sé ni si l'ésser humà és capaç de fer-ho, instintivament parlant. ¿Vosaltres què creieu?

Un altre comportament humà que m'ha entristit aquests dies han estat els vídeos que han corregut per les xarxes on tot un veïnat insultava a algú pel carrer perquè es creien que "s'estava saltant el confinament". O la situació que s'ha arribat on els propis veïns criden per denunciar altres veïns. Sabeu a què em recorda? A la guerra civil. El meu treball final de batxillerat va ser un recull d'experiències de gent gran que havia viscut la guerra civil, on m'explicaven la seva experiència en aquesta època. I, saps que és el què més remarcaven? Que hi havia una guerra entre veïns. Que entre ells es denunciaven a les parts oposades, i moltes vegades era perquè entre ells no es queien bé (sense fonament de denúncia). Doncs en aquesta situació estic revivint aquest sentiment. Què estem fent? Què és això? De veritat sentim necessitat de cridar a una mare / pare que surt amb un nen? ¿No podem respectar que potser aquest nen té una necessitat imperiosa per sortir després d'estar SETMANES TANCAT? De veritat ha d'anar amb un mocador blau perquè sàpiga que ell és diferent?
Aquesta ha estat una de les reaccions de la població que més m'ha decebut. He escoltat sobre casos de nens autistes que els insulten pel carrer, nens amb TDAH, adults que TENEN de caminar a causa del seu tractament contra el càncer ... tots ells insultats PELS CARRERS PER SEUS PROPIS VEÏNS. Denunciats. I que quan la policia arriba a ells, sens dubte, els dóna la raó i els ofereix ajuda si necessiten alguna cosa mentre segueixen caminant entre insults. Perquè no. Per a mi no està justificat aquesta poca empatia. Cal ser empàtic, cal ser racional. 

I fins aquí la nostra reflexió d'avui. Gràcies per ser aquí. Gràcies per llegir-me i, si voleu compartir qualsevol reflexió ho podeu fer al meu compte d'Instagram o Facebook.

 

Molts ànims famílies. Una forta abraçada.

 

Si t'ha agradat aquest article també t'agradarà

https://www.kusiwawa.com/dos-semanas-confinados

https://www.kusiwawa.com/tres-semanas-confinados-covid19

https://www.kusiwawa.com/recien-nacido-en-confinamiento-coronavirus

https://www.kusiwawa.com/kusi-wawa-actua-contra-coronavirus
Compartir