facebook
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació.Més informacióAcceptar
Total: 0,00€
Tornar

El mètode Kusi Wawa sencer

El mètode Kusi Wawa sencer
Com compartim ahir a les nostres xarxes socials, una de les coses més delicades és el coneixement del mètode Kusi Wawa sencer. Algunes vegades, s'aplica només la part inicial i volem fer èmfasi en què, perquè el mètode funcioni bé per als casos de còlics, cal aplicar les 2 parts que componen el mètode. Avui anem a resumir breument aquestes dues parts perquè sapiguem què tracten en cada cas. Vam iniciar el Mètode Kusi Wawa amb l'aplicació de calor a la panxa gràcies a la Wawa Band. La calor actua com a analgèsic i ajuda a reduir la sensació de dolor. Hem dedicat dos posts anteriorment a definir els beneficis de l'aplicació de calor a la panxa i que us afegirem al final d'aquest post perquè puguis recuperar-los. A més, el coixí té també un component d'aromateràpia que ajuda a relaxar el nadó. És una barreja realitzada amb una herbolistería. Creada específicament per protegir el nadó i que no produeixi cap tipus d'al·lèrgia. L'olor està demostrat mitjançant reunions de grup que relaxa no només a nadons però també als pares. La segona part del mètode és la que ajudem emocionalment al bebè perquè deixi de plorar. En un cas de còlic del lactant el nadó es desespera i és molt difícil tranquil·litzar-(pràcticament impossible). És per això, que només amb l'aplicació no és suficient. Es requereix donar el suport emocional necessari perquè aconsegueixi relaxar-se. Moltes vegades vam saltar aquesta part perquè considerem que no és important, però és tant o més important que l'anterior. Per ajudar els nadons a relaxar-se, seguim la teoria de les 5s de dr Harvey Karp. Les 5 s consisteixen en 5 accions que cal realitzar amb els nadons per aconseguir relaxar-los.

1. embolicar-lo en un amanyac. En aquest punt estem practicant la contenció per evitar que el nadó es posi més nerviós. quan està en plena desesperació, el nadó mou braços i cames molt ràpid. Com més es mou, més nerviós es posa. Pel que trencar amb aquesta dinàmica és molt positiu.

2. Agafar-lo cap per avall o en una posició que li agradi

3. balancejar

4. Fer-li un soroll blanc

5. Si és un nadó que requereix de succió per acabar de relaxar-se, donar-li el xumet o el pit.

Així doncs, només aplicant les dues parts del mètode aconseguim relaxar els nadons que estan patint amb els còlics. És un tractament natural i basat en la inclinació. Els acompanyem al llarg del procés i els ajudem a relaxar-se. Al principi, a l'estar desesperats requeriran que facis totes les accions amb intensitat. A mesura que es vagin relaxant, reduirem aquesta intensitat.

Vegeu un vídeo del programa d'aprenentatge a continuació.

Si vols recuperar alguns posts interessants que hem escrit anteriorment que són rellevants a aquest post:


http://www.kusiwawa.com/como-puede-ayudar-el-calor-a-un-bebe-que-sufre-de-colicos-del-lactante
http://www.kusiwawa.com/beneficios-aplicar-calor-en-la-barriga-del-bebe
http://www.kusiwawa.com/la-teoria-de-dr-karp
http://www.kusiwawa.com/el-cuarto-trimestre
http://www.kusiwawa.com/wawa-band

Compartir