facebook
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació.Més informacióAcceptar
Total: 0,00€
Tornar

El Mètode Kusi Wawa i el porteig per alleugerir els còlics del lactant

El Mètode Kusi Wawa i el porteig per alleugerir els còlics del lactant
Com hem explicat altres vegades anteriors. Hi ha dues maneres de tractar d'evitar que el teu fill pateixi del còlic del lactant.

Els mètodes preventius i els mètodes actius. Els mètodes preventius són tots aquells que vam realitzar per intentar evitar que el plor arribi a la tarda / nit (si aquesta és l'hora que el teu nadó sol patir de còlics), i en aquest grup trobaríem massatges, osteopatia, port, etc. Els mètodes actius són els que desenvolupem quan el nadó està en ple plor per tranquil·litzar-lo. En aquest grup hi hauria el Mètode Kusi Wawa.

En el post d'avui us parlarem d'un mètode preventiu que us pot ajudar molt a que el vostre nadó estigui més relaxat i els seus episodis de còlics siguin més lleus: EL PORTEIG. I per això hem col·laborat amb Maria Algueró per a l'elaboració d'aquest post. Ella és especialista en Porteig i fundadora de l'espai "Atención y Cuidado del bebé". Maria realitza tallers de port i visites a Madrid, ciutat on resideix.

El mètode cangur exposa que el còlic del lactant pot ser un reflex de supervivència per assegurar la continuïtat de l'espècie. El nadó humà és molt delicat i molt dependent dels seus progenitors, de manera que amb aquest plor s'assegura que els pares mantenen al nadó a prop i en braços i que cobreixin totes les seves necessitats. Aquests instints, es mantenen després de generacions i, per això, el porteig redueix la probabilitat de l'aparició del plor.


Els principals beneficis del porteig en beus amb còlics són els següents:

• El balanceig del moviment constant de la mare o el pare els ajuda a anar eliminant els gasos

• La escalfor a la panxa al portejar-lo l'ajuda a alleugerir les molèsties dels gasos

• La posició de granota és molt positiva per al nadó, per prevenir el reflux ja que està incorporat

• Els moviments i sons gastrointestinals de l'adult ajuden a activar el sistema digestiu del nadó

• El porteig els dóna tranquil·litat i seguretat als beus pel que estan més relaxats i tranquils

• El porteig afavoreix el son del nadó.

• El porteig enforteix el vincle entre pares i beu

• Amb el porteig, es manté la postura continguda que era la que tenien en l'úter

• El nadó traginat correctament (columna en forma de c, genolls més altes que el culet, suport de cap, a la distància d'un petó mirant cap a l'adult) rep menys estímuls al llarg del dia.

Al portejar el nadó i estar més relaxat a causa de que s'afavoreix el seu somni, redueix els estímuls que rep i l'estrès, els nadons traginats arriben a la nit amb menys tensió, menys nervis i més descansats. Gràcies a això, les probabilitats que trenquin en una crisi de còlics disminueixen.

No obstant això, en cas que els còlics arribessin, en aquest moment aplicaríem el Mètode Kusi Wawa. El nostre mètode està també basat en un tipus de criança natural i respectuosa. Tots els nostres estímuls són naturals i no intrusius per al teu bebè. Utilitzem la calor per reduir el dolor i ajudar a expulsar gasos. I un cop aplicat la calor, apliquem la teoria de les 5S de Dr Harvey Karp per donar al nadó el suport emocional que necessita per acabar de relaxar-se.

Coneix el mètode kusi wawa per ajudar a relaxar els nadons amb colics
http://www.kusiwawa.com/


WEB – O – PAEDIA

https://www.metodocanguro.com/blog/3-trucos-para-calmar-a-un-bebe-con-colico-del-lactante-n50

http://atencionycuidadosdelbebe.com/porteo-ergonomico-beneficios-para-padres-y-bebes/

http://atencionycuidadosdelbebe.com/4o-articulo-publicado-porteo/

http://atencionycuidadosdelbebe.com/10o-articulo-publicado-el-afecto-de-los-padres-es-vital-para-el-bebe-el-bebe-necesita-del-vinculo-afectivo-con-sus-padres/

http://www.kusiwawa.com/queeskusiwawa-es

http://www.happiestbaby.com
Compartir