facebook
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació.Més informacióAcceptar
Total: 0,00€
Tornar

El factor emocional del còlic del lactant

El factor emocional del còlic del lactant

L'American Academy of Pediatrics ha realitzat un estudi per veure la importància del factor emocional en el còlic del lactant.

Hi ha dos tipus diferents de factors que cal tenir en compte:
- El factor emocional del nadó
- El factor emocional dels pares
La base de l'estudi es va realitzar amb 28 nadons que patien de còlics. Van veure que molts d'aquests nadons no responien a canvis a la seva dieta i / o medicaments, de manera que es van centrar a estudiar que la possible causa que el dolor abdominal que senten els petits pogués estar causat arran d'una causa emocional en el petit.

En tots els casos, era evident que el nadó patia d'un malestar intestinal. El que l'estudi intentava revelar és si el causant d'aquest dolor era emocional i no físic. És a dir, que la raó per la qual el còlic s'iniciava no era tant un disconfort intestinal causat per gasos o qualsevol altre malestar intestinal, sinó que el propi estat emocional del nadó li feia desenvolupar el dolor físic. En l'estudi, van comprovar que els nadons que patien de còlics eren nadons hipersensibles. És a dir, que reaccionava de forma més intensa als estímuls externs, les necessitats no cobertes o l'estimulació externa.

En veure aquesta coincidència en tots ells, es va establir un estudi per veure:
1. Si en aconseguir la relaxació del nadó, desapareixien els còlics
2. Descobrir si el nadó tenia necessitats fisiològiques o emocionals no cobertes que acabaven desenvolupant els còlics
3. I veure si en cobrir aquestes necessitats el còlic desapareixia sense necessitat en canvis d'alimentació, d'agafar en braços, etc.

 En aquests primers mesos de vida, el grup de pediatres encarregat de l'estudi van valorar dos efectes que de forma objectiva relaxava als nadons:
- La succió, ja sigui de xumet, un dit o pit
- El soroll blanc, ja que els recorda el soroll del cor i els òrgans de la mare quan eren al ventre.
Així que l'estudi es va basar en el principi que un bebè, quan es l'estimula o ofereix qualsevol dels dos efectes anteriors, es relaxa de forma automàtica. Van escollir el grup d'estudi de 28 nadons i es van proposar a veure si, en ple atac de còlics, aquests nadons reaccionaven amb aquests estímuls anteriors. Cal aclarir que en l'estudi no hi va haver evidència que el nadó empassava aire en el moment de realitzar la succió i es va distingir que la succió realitzada amb el xumet diferia molt del tipus de succió realitzada amb el pit o el biberó. La primera era merament una succió instintiva sense reflex d'empassar, mentre que la segon era un reflex d'alimentació on el nadó empassava de forma automàtica.

L'estudi va observar que quan tots els nadons almenys tres, quan acceptaven el xumet, veien desaparèixer els símptomes dels còlics. A dia d'avui està estesa el coneixement que els nadons no tan sols tenen un reflex de succió, sinó que és una necessitat de succió. Els dóna seguretat, de manera que, si tenen aquesta necessitat coberta no solen tenir problemes.

Com a conclusió de l'estudi, van esmentar també que caldria veure també l'impacte que tenen els pares / cuidadors amb les seves emocions. Ja que es va comprovar que si l'adult que tractava de calmar estava molt nerviós no aconseguia calmar el nadó, i en canviar aquesta persona per algú que estigués en un estat més relaxat aconseguien calmar-lo.

En Kusi Wawa creiem sens dubte que el factor emocional del còlic és molt fort. Independentment si aquest és el que causa el dolor físic o el dolor físic és el que causa la desesperació. El nostre Mètode sens dubte tenen en compte aquests factors de relaxació del petit. Recomanem que visiteu l'apartat Mètode Kusi Wawa per veure el vídeo tutorial on podreu comprovar que vam iniciar el tractament alleujant el dolor físic mitjançant calor, però després oferim el suport emocional perquè s'acabi de calmar.

Els doctors en aquest estudi han conclòs que el xumet és clau per relaxar el nadó, i en això estem d'acord. No obstant això, el que aquests doctors no ens expliquen és que perquè el nadó pugui acceptar aquest xumet ha d'haver passat tot un procés de relaxació prèvia. Aquest procés, ho vam aconseguir mitjançant l'aplicació de les primeres S de la Teoria de les 5S de Dr Harvey Karp. A més, tots els passos del Mètode Kusi Wawa tenen un doble efecte. A part de relaxar al petit de la casa, donen seguretat i tranquil·litat als pares. Ja que aquests saben que si segueixen el nostre mètode, aconseguiran tornar la pau a la seva llar.

Vols conèixer més sobre el nostre mètode?

Mira el nostre tutorial ala web


Coneix el  pack regalo

Si t'ha agradat aquest article també t'agradarà:

https://www.kusiwawa.com/que-es-el-colico-del-lactante

https://www.kusiwawa.com/organiza-tu-dia-para-que-tu-bebe-no-tenga-colicos

https://www.kusiwawa.com/estudio-dice-portear-reduce-el-llanto-

https://www.kusiwawa.com/remedio-colicos-del-lactante-metodo-kusi-wawa-en-info-matronas


http://pediatrics.aappublications.org/content/18/5/836
http://pediatrics.aappublications.org/content/pediatrics/18/5/836.full.pdf
Compartir