facebook
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació.Més informacióAcceptar
Total: 0,00€
Tornar

El contacte afavoreix la felicitat

El contacte afavoreix la felicitat


Avui parlarem de l'afecte i el contacte. Tots sabem que l'afecte és essencial per a tots nosaltres. No només els nens. Quan un adult sent falta d'afecte, manca de contacte, se sent malament i desplaçat. La realitat és, que som mamífers, per la qual cosa necessitem viure en contacte.

Precisament per això, Vimala Schenneider (actualment McClure) va enamorar quan va viatjar a l'Índia a veure com els orfenats gestionaven aquesta manca d'afecte (en no tenir pares). A l'Índia des de fa segles que les mares fan massatges de forma intuïtiva als seus petits de forma rutinària. Afavorint el contacte, la connexió entre nens i cuidadors; i en definitiva millorant l'estat de felicitat de la societat.

Arran d'aquesta experiència, va fundar l'Associació Internacional de Massatge Infantil, que ensenya a pares de tot el món a fer massatges als seus nadons de forma correcta. I per això ens encanta també a nosaltres perquè en Kusi Wawa creiem que el contacte és bàsic per desenvolupar una bona autoestima i un estat de felicitat del nadó.

En el post d'avui, parlarem però de nombrosos estudis que han volgut confirmar de forma científica que l'AFECTE, el AFECTE i l'AMOR que els pares donen als seus fills modifica, en molt, la conducta i el futur dels fills.

El 2010 en un estudi de Duke University Medical School es va fer un estudi a 500 famílies, de les quals se les va observar interactuar amb els seus fills acabats de néixer. Es van deixar passar 30 anys i després, es va entrevistar als adults. La conclusió de l'estudi és que els nadons de les famílies els pares eren més afectius i atenien més als seus fills, eren adults més segurs de si mateixos, més flexibles i patien de menys ansietat.
En aquest estudi, els científics van trobar que la OXITOCINA podria ser la culpable d'aquest fet. L'oxitocina és un químic que genera el teu cervell quan una persona sent amor i connexió. És precisament el que ajuda als pares a sentir aquesta connexió tan forta amb els seus fills.
Al 2015 la Universitat de Notre Dame va entrevistar a 600 adults. L'estudi estava destinat a veure com l'afecte que un rebia per part dels seus progenitors podia influenciar en la vida d'aquest mateix nen a ser adult. Es va entrevistar a aquests adults i se'ls va preguntar específicament per l'estil de criança dels seus pares, del contacte físic que rebien, etc. Aquests adults que sentien que van tenir menys afecció per part dels seus pares tenien més problemes d'adults, com, per exemple, malalties mentals, menys capacitat d'empatitzar amb els altres, i més problemes en contextos socials.

En un altre estudi també es va estudiar com el PELL AMB PELL també té efectes molt positius per als nadons. Es va trobar que aquells que havien tingut el contacte amb els seus progenitors i havia fet el pell amb pell, estaven molt més relaxats i dormien molt millor. Pel que afavoria el seu desenvolupament mental. Comparant-los amb altres nadons que no havien tingut aquesta sort, van veure que ells disposaven de molts més nivells de cortisol - l'hormona de l'estrès.

Per això, és tan important estar a prop dels nostres fills. Fer-massatges. assegurar-nos un ambient d'amor i de contacte. No ens deixem enganyar pels: "cura que s'acostuma". I què més dóna que s'acostumi? Tant de bo tots els nadons tinguessin la sort de ser acostumats.

Si vols trobar un oli per fer massatges al teu nadó que sigui segur i 100% natural, fes click aquí.

També pots trobar informació del nostre mètode per alleujar còlics basant-nos en el més important: oferir el contacte. Troba la info aquí.

I si estàs embarassada, potser t'interessarà saber que ara tenim uns cinturons que et permeten ajudar a alleujar el dolor de les contraccions de forma 100% natural. Troba la info aquí.


O aquest article sobre el post part.https://www.mother.ly/child/how-a-parents-affection-shapes-a-childs-happiness-for-life
Compartir