facebook
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació.Més informacióAcceptar
Total: 0,00€
Tornar

Dues setmanes confinats.

Dues setmanes confinats.


Bon dia famílies. Avui portem ja dues setmanes confinats. Estem, si no s'amplia la cosa, a l'equador de l'confinament.

El millor, hi ha moltes famílies fent un gran esforç per ajudar i donar una mica d'aire al nostre sistema sanitari. Entre tots podrem fer-ho.

Però ara, amb dues setmanes de tancament a l'esquena, a casa es comença a notar la frustració. Per als que no ho sabeu, tenim dos nens. Una nena de cinc anys i un nen d'any i mig.
Amb tot, estem intentant seguir treballant en línia amb les coses que són urgents i més hem de fer seguir cap endavant amb la "ensenyament en línia". A part de realitzar totes les tasques de la llar per a assegurar-te que a casa hi ha ordre (si no, ens tornaríem tots bojos) i que les hores de menjars i migdiades més o menys es mantenen.

La teoria és una i després arriba el moment quan t'adones de nassos amb la realitat ... que et força a ser més flexible amb l'horari. Encara que sí que tenim sagrat mantenir les rutines perquè són bàsiques per mantenir-nos a tots assenyats en aquest moment (imagino que ja intuís que jo sóc bastant ordenada ... jeje. O el intent amb dos nens ...). També hem hagut de alleugerir les nostres exigències a l'hora de treballar. Tirem la feina endavant, clar que sí, però no és el mateix treballar sense nens a casa que amb nens. Tractem de dividir-nos meu marit i jo (jo treball al matí i ell a la tarda), però, els nens entren .... I no els vaig a renyir per això.
Alhora, les classes segueixen també. Res frena. I a hores d'ara t'has de posar la gorreta de professora. Però amb un nen tan petit ja et pots imaginar la tranquil·litat que té la meva filla gran per fer-los. És impossible. Així que fem EL QUE PODEM mentre el petit dorm la migdiada. I si podem ens connectamos a les cites. Però tenim molt clar que tampoc vaig a forçar. Sembla mentida però anem fent tot el que ens van compartint. Així que tampoc vam quedar enrere. Però, el ritme el marquem nosaltres i no l'escola.

Per què dic això? Perquè estem intentant tot seguir a el mateix ritme que abans. Quan en realitat aquesta és una oportunitat per frenar. Per gaudir d'el temps junts. De les coses senzilles. Potser per a algú que estigui sol a casa, és un bon moment per formar-se. Per fer tutorials o màsters ... o el que sigui. Però quan estem a casa amb nens? Jo sento que no és el moment.

És moment de jugar amb ells, de relaxar-se. De entendre. De parlar molt. Jo crec que el nostre petit sortirà parlant de la jubilació. Va entrar que només deia "caca, papa i mama" i ara ja diu "maco, moto, camió ... i repeteix tot el que diem". És temps de connexió. D'aprofitar aquest regal de frenar. De seguir fent. És clar que sí, també serveix perquè tinguem els nostres moments de "soledat". Però tot amb mesura. i tenint clar les nostres prioritats. Avui dia, qui més ens necessita són ells i la seva salut mental i la seva alegria al llarg d'aquest període depèn de nosaltres.

I l'escola ja vindrà ... ja seguiran. I el mateix amb el nostre treball. I estic segura que farem més del que teníem previst. Així que, no us preocupeu, doncs. Ara ens necessiten alegres, "descansats" i amb moltes idees.

Ànims a tots els papis i mamis que esteu tirant 'palante i esteu vivint aquest retir amb la màxima pau i la màxima tranquil·litat. No és fàcil i de vegades la por, la incertesa o l'aclaparament s'apoderen de nosaltres. Però, cal deixar anar. Cal viure i cal connectar.


Compartir