facebook
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació.Més informacióAcceptar
Total: 0,00€
Tornar

Descobreix com ajudar a dormir un nadó amb còlics

Descobreix com ajudar a dormir un nadó amb còlics
Quan un nadó plora pot fer-ho per infinites causes: malestar, fred, fam, son ... ¿còlics? El còlic del lactant és molt més freqüent del que creiem i és una prova de ferro per als pares, ja que sol ser molt complicat calmar els nadons que pateixen d'ells.

Els còlics del lactant són episodis de plor excessiu i persistent, en nadons sense cap problema de salut aparent. Els petits solen posar-se molt vermells, tensos, amb un plor proper al crit i fan moviments agressius amb braços i cames.

Així, quan hi ha un petit a casa que pateix de còlics, el més probable és que ningú sigui capaç de dormir. Per norma general, els nadons que pateixen de còlics del lactant, dormen menys que els que no els pateixen, en un període de 24 hores: 11,8 hores davant de 14 hores al dia. Encara que solen dormir menys durant el dia, la major diferència la trobem en la primera part de la nit (els còlics tendeixen a donar-se durant la tarda-nit).

Parlem del somni d'un petit amb còlics del lactant ...

Crear una rutina per a un nadó que pateix de còlics del lactant és bàsic per sobreviure aquest període d'estrès emocional tant per al petit com per als pares.

Les rutines funcionen molt bé des que són molt petits, els ajuda a reconèixer i saber el que passarà. Així, tenen una sensació de seguretat que els aporta calma.
Quan un nadó sent dolor o malestar el més natural és que nosaltres, com a pares, acudim a donar-li consol i confort. El principal problema dels nadons que pateixen de còlics és que no tenen l'oportunitat d'aprendre a tranquil·litzar-se sols, ja que la seva condició requereix que siguin consolats. Per això, és normal que necessitin molta ajuda per a agafar el son.

No obstant això, cal tenir en compte que poden adoptar mals hàbits de son que arrossegaran més enllà de la desaparició dels còlics. Per això, et recomano que intenteu reeducar de manera gradual els hàbits de son del vostre petit perquè sigui capaç d'agafar el son de manera independent. Això sí, un cop hagin desaparegut els còlics del lactant.

Algunes recomanacions per ajudar a dormir a un bebè amb còlics del lactant i establir les rutines diàries

1. Els nadons tenen unes petites finestres de son, normalment d'entre 1 i 2 hores. Observa les finestres del teu nen i intenta ajudar-lo a dormir abans que arribi a un estat de hipercansancio.

2. Intenta anticipar a les seves necessitats seguint una rutina estricta. Una bona rutina a l'hora de dormir per a un nadó pot incloure: atenuar els llums, calma a l'habitació, un bany relaxant, un massatge, música tranquil·la o soroll blanc o una presa. Personalment, recomano que els t'emboliquis en un swaddle. Sabies que el teu petit realment només necessita de 3 a 4 passos en la seva rutina per anar al llit? No hauria de durar més de 30 minuts.

3. Disminueix l'estimulació al final de la tarda per reduir el plor. Això inclou: apagar la televisió i altres dispositius, atenuar les llums brillants i assegurar-se que no hi hagi sorolls estridents a les habitacions en què es troba el nadó (el bany, l'habitació, ...). Intenta evitar en la mesura del possible que hi hagi molta gent (visites) a casa en aquell moment.

4. Les migdiades, una prioritat. Omplir el tanc de son diürn del teu nen pot ajudar a millorar el son nocturn. De veritat. Fes tot el possible per ajudar al teu nadó a dormir bé durant el dia.

5. Prova a canviar l'horari perquè el teu bebè coma després de dormir i no a l'inrevés. D'aquesta manera, tindrà temps per pair el menjar abans d'anar a dormir i també reduiràs la possibilitat que tingui mal de panxa o reflux.

Com calmarem un nadó amb còlics?

Després de seguir una rutina al llarg del dia per tractar que el nadó arribi més descansat al final del dia. Cau la nit i arriben els còlics. En aquest moment, és important tenir molt clar com hem d'actuar per ajudar al nostre nadó.
El mètode Kusi Wawa tracta dos aspectes bàsics del còlic, que ens permeten tranquil·litzar el nadó de forma natural i efectiva.

1. Tractem el dolor intestinal mitjançant la termoteràpia.

2. Oferim el suport emocional que el nadó necessita per acabar de relaxar-se.

El mateix Mètode, es converteix en una rutina meravellosa per al teu nadó en aquests moments tan tensos. El fet d'aplicar-diàriament ens permetrà establir unes rutines molt clares i veurem, a la llarga, com el nadó cada vegada es calma més ràpid.


Quins són els passos a seguir per aplicar el Mètode Kusi Wawa?

1. Escalfa la Wawa Band i Col·loca al voltant del cos del nadó. El coixí de llavors hauria de quedar sobre la panxa del nadó. El seu efecte tèrmic ajuda a alleujar el dolor intestinal.

2. amanyaga bé al nadó amb el Wawa Wrap. Així, evoquem el confort que sentia quan estava dins l'úter de la mare i evitem el ràpid moviment de braços i cames que només aconsegueix posar-ho més nerviós.

3. Agafa el nadó en braços.

4. Col·loca en una posició que estigui còmode. De cap per avall, de costat, etc.

5. Balancéalo.

6. Fes un soroll constant. Un soroll relaxant

7. I, finalment, després d'estar realitzant aquestes accions de forma constant quan ja vegis que el teu nadó està més receptiu i tranquil; podem oferir-li la succió perquè acabi de relaxar-se. Ja sigui aquesta, pit o xumet.

Si t'ha agradat aquest article, potser també t'agradarà

https://www.kusiwawa.com/como-ayudar-a-dormir-un-bebe-con-colicos

https://www.kusiwawa.com/organiza-tu-dia-para-que-tu-bebe-no-tenga-colicos

http://www.ameliahunter.com/es/

Artículo Escrito por:

Amelia Hunter - Baby Sleep Solutions

Compartir