facebook
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació.Més informacióAcceptar
Total: 0,00€
Tornar

El síndrome de la mort súbita - com evitar-la

El síndrome de la mort súbita - com evitar-la
Avui parlarem d'un altre tema que preocupa als pares gairebé més que els còlics del lactant durant els primers mesos de vida del nadó: la SIDS.

El SIDS o síndrome de la mort sobtada del nadó, és una síndrome on un bebè aparentment sa, mor de forma espontània sense saber molt bé per què. Afecta, majoritàriament, a nadons en el segon i tercer mes de vida.

En 2016 es va fer un gran avanç en aquest sentit per què es va trobar una correlació directa entre el dèficit de la proteïna orexina i la mort sobtada. Aquesta proteïna és l'encarregada de fer que el nadó es desperti en cas de dèficit d'oxigen. Sembla ser, que els nadons que han patit el SIDS tots ells coincideixen en uns baixos nivells d'orexina.

Com la SIDS arriba sense avisar, diverses associacions de pediatria mundial han realitzat un llistat de coses a tenir en compte per evitar que el teu bebè la pateixi. Aquí tens un resum:  

La primera i més coneguda. La posició del nadó al dormir. El nadó ha de dormir cap per amunt. Mai cap per avall. Així facilitem que no hi hagi acumulació de CO2.
  • Posa el nadó a dormir en una superfície plana i evita deixar peces soltes al bressol. S'ha vist que el nombre de casos de SIDS incrementa a l'hivern i s'intueix que és degut a les mantes i altres peces amb les que el nadó dorm al bressol. És per aquesta raó que per reduir el risc de SIDS es recomana que no hi hagi mantes ni llençols soltes. A l'hivern, per tapar al bebè es recomana posar-lo dins d'un sac o embolicar amb un amanyac (swaddling). 
  • La temperatura ambient. Si la temperatura ambient està molt calent pot augmentar els casos de SIDS. És per això que és tan important mantenir sempre la temperatura de la casa a no més de 22graus centígrads durant la nit. 
  • No fumar al voltant del nadó. El fum del tabac augmenta considerablement els riscos del nadó a patir SIDS.

Algunes mamis preocupades ens han contactat per si l'ús de la Wawa Band pot provocar SIDS. I, aquí el nostre toc tranquil·litzador. No ho provoca i t'expliquem per què:

  • L'escalfor continguda de la Wawa Band no és el mateix que la calor de temperatura ambient. No afecta la quantitat d'oxigen que pot respirar el nadó. 
  • Quan has aconseguit relaxar al nadó, sempre recomanem que no deixis al bebè dormint amb la Wawa band. 1. Perquè ja no aplica calor i relament no li està fent cap ús. 2. Per evitar peces soltes al bressol (una de les principals recomanacions de l'Associació Americana de Pediatria). 

Però això no és tot. La AAP ens recomana embolicar el nadó (swaddeling) per evitar la SIDS. I, precisament, el nostre Wawa Wrap està pensat per a això. Si emboliques bé al nadó i el deixes ben recollit (sense extrems solts) pot fins i tot ajudar a reduir les probabilitats de patir SIDS.


https://www.bebesymas.com/salud-infantil/que-es-el-sindrome-de-muerte-subita-del-lactante

https://www.bebesymas.com/recien-nacido/gran-avance-en-la-investigacion-sobre-la-muerte-subita-el-deficit-de-una-proteina-que-podria-estar-implicada-en-las-causas

http://www.aeped.es/comite-lactancia-materna/documentos/colecho-sindrome-muerte-subita-lactancia-materna-consenso

http://www.aeped.es/comite-muerte-subita-infantil

http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/sudden-infant-death-syndrome/basics/definition/con-20020269

http://pediatrics.aappublications.org/content/early/2016/10/20/peds.2016-2938

https://www.aap.org/en-us/about-the-aap/aap-press-room/pages/american-academy-of-pediatrics-announces-new-safe-sleep-recommendations-to-protect-against-sids.aspx

Compartir