facebook
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació.Més informacióAcceptar
Total: 0,00€
Tornar

Còlics del lactant i lactancia materna

Còlics del lactant i lactancia materna
Un dels grans mites que corren és que els nadons que gaudeixen de lactància materna exclusiva no pateixen de còlic del lactant. I algunes vegades, això no pot estar més lluny de la realitat. Moltes mares ens han comentat que elles, tot i donant pit, pateixen les interminables hores de plor diari que provoca el còlic del lactant.

 

Un de les principals causes que creuen que afecta els lactants és la ingesta de proteïna de vaca per part de la mare. I aquí podem dirigir aquest post d'avui a aliments que sembla ser que poden afectar el nadó. No obstant això, avui no parlarem de dietes, però si t'interessa el tema visita el nostre post sobre això aquí (https://www.kusiwawa.com/dietas-anti-colicos)

 

Un article de La lliga la llet ens descriu una sèrie de punts que poden afectar el nostre nadó amb còlics si donem lactància de forma exclusiva. Primer de tot, tenim en compte que un nadó amb còlics és un nadó que puja de pes. Que està menjant adequadament i que està sa. Però, que per alguna raó, trenca en plor de forma regular més o menys sempre a la mateixa hora del dia.

La primera raó que pot afectar un nadó amb còlics és el fet de donar dos pits en una mateixa alletada. La llet del pit varia molt en funció si és la primera presa o la presa final. Aquesta final, conté molt més greix. Si canviem de pit abans d'arribar a aquesta presa final, estem oferint al nounat una llet amb poc cos i que provocarà que necessiti el pit molt més sovint. Per això és important que el nadó coma d'un pit fins que estigui cansat i no es forci el canvi d'aquest fins que ell no ho requereixi.

 

La lliga la llet deixa molt clar que un dels majors generadors de problemes en la lactància és el rellotge. Quan tenim el rellotge present i calculem la quantitat de temps que el nadó passa en un pit o l'altre ... estem deixant enrere el propi instint tant de la mare com el nadó.

Si el nadó només pren un pit durant la presa, no hi ha cap problema. Aquests s'adapten a totes les circumstàncies i no han de causar cap problema. L'important serà fer seguiment de quin pit ha pres en l'última presa per oferir-li el altre a la següent.

 

Si la mare té massa llet de vegades pot causar irritació als més petits i de vegades es confon amb còlics. Però, en aquests casos, el distingiràs perquè veuràs que quan mengen del pit estan inquiets i solen tossir molt i regurgitar una mica.

En aquests casos es recomana donar de lactar en ambients molt tranquils, evitar oferir el pit quan el petit està ja famolenc i fer-ho en horitzontal pot ajudar a reduir la intensitat del flux. És a dir, donar el pit estirada pot ajudar en aquests casos.

I finalment, ja per acabar volem fer un avís a les mares que tinguin molta cura amb el tema de la dieta. Si que és cert que hi ha rumors o estudis que indiquen que certs aliments poden tenir efectes nocius en els nostres petits i provocar còlics. Però, no cal eliminar-ho tot de cop. Estem lactant per al nostre nadó i és molt important rebre una dieta rica i equilibrada. La recomanació de la Lliga la Llet seria iniciar unes proves eliminant la proteïna de la vaca de l'alimentació de la mare per uns 10 dies. Si el nadó no millora, llavors pots tornar a prendre-la. I, el mateix amb tots els aliments que et sembli. Però mai de cop i sempre amb intervals de deu dies. Perquè la dieta no acabi veient-reduïda massa.

Al final, i si ets una mare lactant amb dubtes, el millor que pots fer és acudir a un professional de lactància. Ells t'ajudaran amb tots els teus dubtes, les teves pors i et empoderarán perquè la vostra lactància sigui llarga i feliç.


Si un nadó presenta un cas de còlics alhora que la lactància materna exclusiva, cal recordar que no són dues realitats eliminatòries. es pot dur a terme. En aquest cas, des de Kusi Wawa recomanem abordar el problema amb tractaments naturals i no intrusius per al nadó.

- Acudeix a una assessora de lactància per intentar eliminar qualsevol possibilitat d'al·lèrgies

- Alleuja el mal de panxeta del nadó amb la termoteràpia de la Wawa Band

- ofereix al nadó el suport emocional que necessita gràcies a la segona part del nostre Mètode Kusi Wawa

- Realitza massatges a diari que consolidin el vostre vincle, millorin el trànsit intestinal del nadó i afavoreixin la seva relaxació.

- Porteja al teu nadó el màxim possible
 

 

 Si t'ha interessat aquest article també t'interessarà:


https://www.kusiwawa.com/video-tutorial-de-masaje-anti-colicos


https://www.kusiwawa.com/calmar-los-colicos-del-bebe

https://www.kusiwawa.com/tratamiento-colico-bebes

 https://www.kusiwawa.com

http://www.llli.org/lang/espanol/ncvol15_2_03.html

http://www.aeped.es/foros/dudas-sobre-lactancia-materna-padres/colicos-lactante-y-leche-vaca-0

Compartir