facebook
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació.Més informacióAcceptar
Total: 0,00€

Què són els còlics del nadó?

Els còlics del lactant són un dels trastorns benignes més comuns entre els nostres petits. Normalment es defineixen com un nadó que  plora més de 3 hores al dia, més de 3 dies a la setmana i més de 3 setmanes. Sol començar als 15 dies de vida i pot durar fins als 4 mesos.

L'equip de pediatres i enfermeres pediàtriques amb el qual treballem el defineix com "el calaix de sastre més gran que existeix". I precisament per això és tan difícil, de vegades, donar amb el tractament específic. També és cert que, en tractar-se d'un trastorn benigne, que no afecta la salut ni al desenvolupament dels nounats; no se sol donar molta importància al plor i senzillament se'ns diu que hem d'esperar que li passi.

Com sabràs si el teu bebè té còlics?

Normalment són nadons que ploren molt. Es cargolen, es posen vermells i estan en tensió. Les manetes estan tancades i tenses. El plor, sembla un crit de dolor i, com a pares, pateixes cada nit quan comença. Sol començar sempre a la mateixa hora i, sol començar i acabar de cop.

A Kusi Wawa vam viure en la nostra pròpia pell la duresa del "ja se li passarà" i, pel fet que les nits se'ns feien eternes amb els plors i els crits de la nostra filla; vam començar a investigar com podíem ajudar a passar aquesta etapa.

Després d'anys treballant amb un gran equip de pediatres, enfermeres pediàtriques, llevadores i fisioterapeutes, hem trobat que el còlic és una barreja de diferents coses que fan que el teu nadó no estigui bé.

D'una banda, hi ha el sistema digestiu i el seu desenvolupament. Els nounats són tan petits que de vegades el seu sistema digestiu s'està encara desenvolupant. Aquesta realitat pot fer que els petits pateixin de gasos, mals de panxa, còlics, disquèzia, o altres incomoditats relacionades amb el sistema digestiu. Els nostres nadons són tan petits que l'única manera de manifestar la seva disconfort és a través del plor. I com és molt difícil calmar-los, el plor pot persistir per molt temps.

D'altra banda, hi ha la partemocional del seu desenvolupament. Cal recordar que els nostres nadons fa molt poc que eren a la panxa de la mare. Amb escalforeta, ben apretadets, amb moviment constant, amb el soroll dels nostres cors que els adormia. El naixement per a ells és un gran trastorn i, la vida fora de l'úter també. Per això requereixen d'un procés d'adaptació al nou entorn i és tan important oferir-los tot el contacte i l'afecció que necessiten.

I, finalment, un altre aspecte important és l'estat de nerviosisme que, de forma totalment comprensible, es troben els pares. A causa del estrès que sentim al escoltar el nostre nadó plorar, estem tensos i de vegades es pot perdre el control. És important tenir estratègies de relaxació i, va sense dir, que això és molt difícil aconseguir-ho. Com més relaxats i tranquils estiguin els pares, més facilitarà la relaxació del nadó.

Sempre que el nadó pateixi i vegis que no està bé, és important que acudeixis al teu centre de salut perquè el teu pediatre o la teva infermera pediàtrica ho valori. Si es confirma que el nadó té còlics, segurament recorreran a unes gotes per veure si amb això podeu prevenir-los. Si no és el cas, és perquè pot haver-hi altres realitats que no estiguin cobertes.

És precisament per això, que el Mètode Kusi Wawa és tan efectiu. Ja que no pretén solucionar l'arrel d'un problema concret, sinó que ofereix un alleujament simptomàtic de forma 100% natural de tots aquells aspectes que poden estar incomodant al teu bebè.

Com ho aconseguim?

Alleugem el dolor físic que pot sentir a la panxeta amb la nostra termoteràpia segura gràcies al nostre dispositiu de seguretat antiquemaduras.

Utilitzem l'aromateràpia per afavorir la relaxació tant del nadó com dels pares.

Utilitzem el nostre amanyac perquè el nadó torni a sentir-se envolcallat. El balancegem, li cantem .... Tot perquè senti de nou el benestar de la seva zona de confort.

En seguir tots els passos del Mètode Kusi Wawa, estem proporcionantunespautes als pares, que alhora, redueixen el seu nivell d'estrès ja que senten que estan ajudant al seu fill de forma efectiva.

Presentem a continuació exemples de pares que han utilitzat el mètode Kusi Wawa i els seus resultats.

Preguntes freqüents