facebook
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació.Més informacióAcceptar
Total: 0,00€
Tornar

Calmar còlics nadó

Calmar còlics nadó

Quan tenim un nadó a casa, l'alegria que se sent és meravellosa. però, alhora que feliços, estem bregant sovint amb la falta de son, esgotament, el canvi tan brusc de vida ... de vegades el procés d'adaptació és difícil. I quan, a més, el teu bebè plora cada nit perquè té còlics i no saps que fer; és horrible.

La sensació de desemparament és angoixant. Però, el més important, és que sàpigues que si són còlics és una cosa temporal que passarà.

El primer que has de fer si el teu bebè plora cada nit i molt sovint, és acudir al teu centre de salut. En ell, el teu pediatre o infermera pediàtrica et podrà confirmar que realment només són còlics i no alguna cosa més preocupant. Un cop t'han confirmat que es tracta del còlic del lactant, el més important és que tu i la teva parella tracteu de mantenir la calma.

Ja ho sé ... és més fàcil de dir que de fer ... doncs ja es que quan s'acosta l'hora ja se't posa la pell perquè ja saps el que ve. Encara que sigui una resposta totalment natural, tracta de invertir-lo. Tracta de mantenir la calma i de tenir clar què faràs quan el teu nadó comenci a plorar.
Establir un pla, va a donar-te un focus. Vas a tenir una tasca a realitzar per ajudar a calmar-lo. D'una banda, vosaltres estareu més tranquils (pel que ajudarà a que el petit també ho estigui); i de l'altra, tindreu un seguit d'accions a realitzar amb el petit per ajudar a relaxar-se.

El dubte principal, però, és el següent: ¿i què puc fer?

Anem a començar pel que no hem de fer:

- No facis massatges en el moment que el nadó està plorant. Els massatges són meravellosos i des Kusi Wawa els recomanem. De fet, ja fa més d'un any que col·laborem amb l'Associació Espanyola de Massatge Infantil. Però el moment de realitzar el massatge és al matí o en el moment que el nadó sola estar relaxat i receptiu. Quan el nadó està en ple plor no hem de fer cap massatge per què podem fer mal al nadó i produir-li rebuig al massatge.

- Evita les til·les o tes d'anís, arròs, etc. Hi ha nombrosos estudis que els contraindiquen perquè han causat efectes secundaris en nadons. Un nadó tan petit només hauria de prendre llet materna (o llet artificial en cas de no prendre pit).

- Compte amb agafar el nadó i sacsejar-lo. El nadó no deixarà de plorar si ens posem nerviosos i la deixem. A l'inrevés, encara va a plorar més. I sacsejar el nadó podria tenir unes conseqüències molt greus. Així que si estàs molt nerviós i estàs sol, és millor que deixis el nadó al bressol (en algun lloc segur que no pugui fer-se mal) i surtis de l'habitació. Dóna't un respir. Respira fons i després, torna a intentar-ho. Com més relaxat estiguis tu, més senzill serà calmar el nadó.

I un cop hem deixat clar el que no cal fer, ara anem a per les coses que sí que ajudaran a calmar al teu nadó:

- El Mètode Kusi Wawa. En el moment del plor, el millor que podem fer és alleujar el dolor que sent el nostre plançó i donar-li el contacte físic que necessita. Només així, aconseguirem calmar-lo. És per això pel que el Mètode Kusi Wawa és tan efectiu. Amb la calor de la Wawa Band aconseguim alleugerir-li el mal de ventre i amb la segona part del mètode aconseguim calmar el nadó gràcies al contacte i, finalment, la succió. La rutina del mètode ajuda d'una banda, al fet que els pares tinguin un objectiu i unes tasques a realitzar durant la crisi del nadó, resultant així en què estiguin més relaxats. D'altra banda, crea rutines per al petit, de manera que el petit aprèn a anticipar els resultats i cada vegada s'obtenen millors resultats en menys temps. És important realitzar tots els passos del mètode.

- Porteig. El porteig durant el dia pot ajudar a que el nadó estigui més relaxat durant tot el dia. Pel que, depèn de cada nadó, pot ajudar a evitar-ho. Per a un nadó, serà important traginar mitjançant fulard o samarreta de porteig. La seva forma de traginar ergonòmica i segura, fa també que recordin la sensació que sentien a l'estar en la panxeta de la mare.

Si t'ha agradat aquest article, i t'agradaria saber més sobre el tema, et recomanem els següents articles:


https://www.kusiwawa.com/masaje-bebe

https://www.kusiwawa.com/dormir-bebe-colicos

https://www.kusiwawa.com/organiza-tu-dia-para-que-tu-bebe-no-tenga-colicos

Publicat per:

08/10/2018

Compartir