facebook
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació.Més informacióAcceptar
Total: 0,00€
Tornar

Anís estrellat i còlics

Anís estrellat i còlics
Avui des de Xile ens arriba una notícia molt trista però que ja fa temps vam parlar d'això. Però a causa de la perillositat d'aquest "remei de tota la vida", avui dedicarem un post exclusiu a això. Parlem del costum de donar infusió d'anís estrellat als nounats per tractar el còlic del lactant. Una pràctica no recomanada pels pediatres i que pot posar en perill al teu nadó.

Com sempre, la perillositat està en l'abús. No obstant això, un nadó és tan delicat que l'ingerir no podem controlar al 100% les quantitats ingerides, i és pràcticament impossible tenir un control exhaustiu. Com a conseqüència, dos nadons van ser ingressats a Xile amb convulsions.

Però sabem per què és tan nociva la infusió d'anís estrellat?
El 2008 a la comunitat de madrid es va fer un estudi. Com és una pràctica molt comuna entre els pares, van treballar amb un hospital de la ciutat per veure la possible causa dels ingressos d'aquests nadons i la possible relació amb l'anís. És un estudi que recomanem llegiu perquè és molt interessant. Trobareu link al final del post. La conclusió va ser una explicació molt senzilla. Hi ha dues varietats d'anís estrellat: el Anís anisatum i Anís estrellat. L'Anís estrellat és el que coneixem com anís estrellat. S'utilitza en lactants com eupéptico, carminatiu i antiespasmòdic. Encara que el seu ús en altes dosis es relaciona amb aparició de convulsions i somnolència. El Illiciuam anisatum és una varietat molt semblant al verum (a ull són impossibles de diferenciar) i que és una espsecia més tòxica sense propietats medicinals. Després d'una ingesta petita pot co provar errors neurològics, cardiològics i gastrointestinals. És perillosíssima davant lactants.

Encara que cap infusió és recomanada per donar a un nadó, la probabilitat de confondre la illicium verum amb la anisatum és molt alta. I les conseqüències de fer-ho són molt perilloses. Per tant, els pediatres de l'estudi desaconsellaven qualsevol ús d'aquesta planta medicinal per tractar el petit.

Si vols conèixer altres alternatives per tractar el còlic del lactant de forma natural i no intrusiva, visita aquest post al nostre blog. Hi trobaràs tot tipus de mesures i ajudes perquè el teu petit no hagi de patir durant aquesta etapa.

https://www.kusiwawa.com/medidas-para-evitar-los-colicos-del-lactante

http://www.ahoranoticias.cl/amp/noticias/nacional/198809-lactante-con-convulsiones-tras-consumir-infusion-con-anis-estrellado-uc-realiza-advertencia-por-toxicidad.html

http://www.madrimasd.org/blogs/salud_publica/2008/08/01/97993Compartir