facebook
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació.Més informacióAcceptar
Total: 0,00€
Tornar

4 consells per alleujar la disquècia

4 consells per alleujar la disquècia

La disquècia és conegut també com Fals restrenyiment. Els nadons, o nadons lactants, tendeixen a fer deposicions sovint. De fet, aquestes deposicions seran una de les coses que més atents estareu com a nous pares.

Ens agrada veure que el nostre petit fa pipí i caca sovint, ja que això significa que està menjant bé. Una altra forma de controlar-ho és el pes, encara que molt menys fidedigne. Els nadons tan petits sovint varien de pes i si t'obsessiones en controlar el pes diàriament algun dia et pots portar una sorpresa que perdi pes quan en realitat no és així. És per aquesta raó que el més recomanable és no obsessionar mai amb el pes i veure la seva evolució com a mínim de forma setmanal.

¿Per què els nounats fan deposicions tan sovint?
Els lactants neixen amb el conegut reflex gastro còlic. És un reflex que apareix quan mengen i que inicia tot el trànsit intestinal per regular entrades i sortides. En els nadons que tenen poc temps, sovint se'ls s'activa cada vegada que mengen. Per això fan tantes deposicions al dia. A mesura que passin els mesos, però, aquest reflex es va regularitzant i ja no serà cada vegada que ingereixin llet materna.

Però per què el meu fill li costa fer aquestes deposicions?
Si el teu bebè sembla que li costi fer aquestes deposicions, es posa vermell i estreny sense gaire èxit, però un cop aconsegueix expulsar els excrements aquestes són líquides; pot tenir el que es coneix per disquèzia del lactant. No és per res nociu, i senzillament succeeix perquè per eliminar la femta necessita relaxar l'esfínter anal després de prémer. Aquest procés de coordinació dels 2 moviments: primer prémer, després relaxar, no és tan fàcil. Per tant, és senzillament un element d'immaduresa que aprendran amb el temps i no cal preocupar-se.

Però què puc fer per ajudar?
Davant les poques deposicions que pot realitzar un nadó i al veure-ho estrènyer i patir, els pares ens podem posar molt nerviosos. És per això que et deixem una sèrie de consells a seguir per ajudar al teu petit.

1.No caiguis en la temptació de "ajudar" estimulant-amb un termòmetre. Serà, a la llarga, contraproduent perquè es acostrumbrará a esperar l'estimulació per anar al bany.
2.Si li dones fórmula, no caiguis en la temptació de canviar-li la formula per a una que tingui més fibra o estigui destinada per a nadons restrets. Recorda que el teu bebè quan fa la caquita és líquida pel que afavorir que ho sigui encara més pot ser contraproduent (i facilitar la deshidratació sobretot en aquests mesos de calor)
3.Añade massatges a la teva rutina diària. El massatge és molt positiu per afavorir el trànsit intestinal. A més li ajuda a relaxar-se.
4. En el moment que veus que el nadó està plorant i incòmode, aplica la termoteràpia per alleugerir-li el dolor i afavorir el trànsit intestinal. La calor local li va a ajudar a realitzar les expulsions. A més, l'aromateràpia de la Wawa Band ajudarà també a afavorir la relaxació amb el que facilitarà encara més les noves expulsions.

Si t'ha interessat aquest article, potser també t'interessarà:


 

https://www.kusiwawa.com/remedio-natural-disquecia

https://www.kusiwawa.com/como-se-si-mi-hijo-tiene-disquecia

https://www.kusiwawa.com/los-mejores-remedios-para-la-disquecia-del-lactante

Compartir